Mart Smeets blikt in dit boek terug op het wielerleven van Lance Armstrong. Wat voor renner was hij, wat voor ploegmaat, wat voor mens? Waar en hoe won hij? Waarom reed hij relatief zo weinig? Waar heeft hij spijt van? Hoe zag zijn privéleven eruit? Wat is er te zeggen over alle dopingverhalen? En waaruit bestaat de ‘Lance-factor’?

Mijn mening over dit boek
Ik zeg het je eerlijk: ik had dit boek nooit gelezen als ik het niet moest lezen voor de NS Publieksprijs. Ik vind het leuk om af en toe naar wielrennen te kijken. Een paar jaar geleden stond ik nog uren te wachten op de renners van de Giro d’Italia samen met mijn vader. Maar ik kijk niet altijd en ook nooit de hele wedstrijd. Ik ken daarom maar weinig renners en ben er nog steeds niet uit hoe het werkt met de verschillende truien. Dus ‘houden van’ is bij mij een veel te groot woord.

Ik begon dus met lichte tegenzin aan dit boek. Ik ken Lance Amstrong namelijk van de dopingverhalen, maar daar blijft het ook bij. Dus een heel boek over hem lezen? Ik sta niet te springen, dat zeg ik eerlijk.

En ik had het zwaar tijdens het lezen. Mart Smeets schrijft erg vlot en goed vind ik, daar ligt het dus absoluut niet aan. Maar het verhaal… ik kon er niet doorheen komen. De ellenlange hoofdstukken over verschillende wedstrijden, het opscheppen over hoe Mart Smeets als enige journalist een interview mocht afnemen met Lance: het kon me gewoonweg niet boeien. Toen ik bij het hoofdstuk aankwam: Lance en zijn vrouwen, werd het wat aantrekkelijker. Ik hou wel van een beetje geroddel. Helaas telde dit hoofdstuk maar drie bladzijden. Maar goed, dat kan liggen aan het feit dat ik een vrouw ben.

Nee, dit boek is niet aan mij besteed en ik geef het boek dan ook geen hoog cijfer. Het verhaal is voor mij niet boeiend, maar Mart schrijft wel lekker vlot en goed. Dat is het enige pluspuntje wat ik kan noemen bij dit boek.

4.0

Dit boek is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2012. Klik hier om te stemmen op dit boek! Je kunt je stem uitbrengen tot en met maandag 15 oktober 2012. Als je via deze link je stem uit brengt, maak ik ook nog eens kans op een jaar lang iedere maand een gratis boek!

 

# # # # #

10 oktober 2012

Comments

Mart Smeets en schrijven… en dan een boek over Lance… niet iets wat mij aanspreekt, dat het cijfer zo laag uitvalt vind ik dan ook niet gek en ik laat ‘m lekker aan mij voorbij gaan! Tegenlicht wil ik nog wel graag lezen!!

Het lijkt me ook echt niet leuk om zo’n boek te lezen! Ik lees graag, maar ik ben totaal niet geïnteresseerd in hoe iemands leven is/was haha en al helemaal niet van een wielrenner! Mijn vader houdt heeeeeel erg van wielrennen, dus eigenlijk zou het misschien een boek voor hem zijn, maar ik weet dat hij amper leest, dusja anders was het misschien een leuk verjaardags cadeautje ( want hij is bijna jarig ).

Ik ben een groot wielrenner fan, ik volg zoveel mogelijk wedstrijden en volg ieder jaar trouw al 15 jaar de 3 weken Tour de France, toch denk ik dat ik dit boek niet zomaar zou lezen.

Ik ben ten eerste geen groot fan van Mart Smeets, die man heeft in mijn ogen iets teveel air en denkt dat hij met alles de eerste en de beste is. Kan in het echte leven ook niet zo goed tegen dit soort types. Ten tweede vind ik de doping ‘hype’ rond Armstrong echt zo zwaar overdreven….

Dit is inderdaad niet echt een boek dat een vrouw zelf zou kiezen om te lezen. Op zich vind dingen over sport lezen nog niet zo oninteressant (heb net een dubbele pagina doping sensatie over Armstrong verslonden in de krant, wat is het wielrennen er toch erg aan toe!) maar om er een heel boek over te lezen: nee dankje! 🙂

Geef een reactie