Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Roman

E.L. James – Vijftig tinten donkerder

In Vijftig tinten donkerder wordt Anastasia Steele afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, en verbreekt ze haar relatie met de gekwelde miljardair. Ze start een nieuw leven en begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan.

Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden. Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

Mijn mening over dit boek
Tja, wat moet ik over dit boek zeggen. Nadat ik het eerste deel van Vijftig tinten net een voldoende had gegeven, besloot ik om toch alle boeken uit deze serie te lezen. Ze staan tenslotte al een tijdje in de top 3 en het is raar als ik deze bestsellers dan niet op mijn website heb staan.

Dus daar ging ik dan. Ik begon aan het tweede deel van deze bekende serie en ik vond het al snel niet boeiend. Elke bladzijde gaat over hoeveel ze van elkaar houden en dat het beangstigend is om te bedenken dat de ander niet meer van hem of haar houdt. Op een gegeven moment wist ik dat wel. Ook alle herhalingen uit deel 1 komen weer ruimschoots aan bod. Van de ‘innerlijke godin’ tot ‘neuk-haar’. Moet ik nog meer zeggen?

Conclusie: het eerste deel kon mij nog wel een beetje boeien. Maar het tweede deel is een deel met alleen maar herhalingen en vele irritaties vanuit mijn kant. Het is dan ook niet zo gek dat dit deel geen voldoende van mij krijgt.

Het laatste deel van deze serie ga ik (met lichte tegenzin) wel lezen. Zo ben ik dan ook wel weer. Alles voor mijn bezoekers. 😉

5.0

E.L. James – Vijftig tinten donkerder
Prometheus | 9789044621853
€ 15,- | Bestel dit boek hier.

Bron foto: Telegraph.co.uk

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

33 reacties

 • Reply Anne

  Dapper van je dat je de serie toch helemaal gaat lezen ;). Deze review bevestigd maar weer eens mijn gevoel; ik ga deze serie overslaan. Ook al is het dan een bestseller, niet voor mij weggelegd!

  11 december 2012 at 13:00
 • Reply Sylvia

  Ik moest me ook echt door deel 1 worstelen, dus ik hoopte eigenlijk dat deel 2 beter zou zijn. Echter als ik dit zo lees.. 😉

  11 december 2012 at 13:08
 • Reply Lieke Jongenelis

  Ik heb deel 1 ook gelezen omdat ik gewoon nieuwsgierig was wat er nou zo leuk aan dat boek was. Ik had op mijn lijstje staan dat ik de trilogie toch maar afwerk, ook al vond ik het geen geweldig boek met al die vele herhalingen, bah.

  Na het lezen van je review, denk ik toch maar dat ik de andere 2 delen links laat liggen. Of misschien over een paar jaar eens lezen, als ik alles wat ik wel leuk vind heb gelezen, haha 😛

  11 december 2012 at 13:36
 • Reply Dionne

  Oh ik vond het eerste deel juist veel en VEEL erger dan deel twee. Na het eerste deel snakte ik gewoon naar een écht boek. Maar deel twee en drie heb ik wel achter elkaar gelezen, hoewel ik alle delen enorm belabberd geschreven vond.

  11 december 2012 at 14:00
 • Reply Laura

  Toch grappig hoe verschillend de meningen kunnen zijn over dit boek. Want ik ben weer het tegenover gestelde van dit review, ik vind de boeken geweldig hihi! Maar inderdaad er zit wel veel herhaling in als ik het zo lees, wat mij tijdens het lezen niet is opgevallen trouwens.

  11 december 2012 at 14:02
 • Reply Judith

  Ik heb alleen deel 1 en 2 gelezen en vond ze ook slecht geschreven, maar wel vermakelijk. Deel 2 vond ik trouwens een stuk leuker dan deel 1. Deel 3 staat al op mijn ereader maar ik lees nu eerst de Killing (aanrader!!). Succes met het laatste deel, knap dat je je ertoe kunt zetten 🙂

  11 december 2012 at 14:17
 • Reply Kim

  Toen ik bij “Wat lees ik nu?” deze titel zag was ik benieuwd wat je van deze zou vinden.
  Je bent een topper dat je gewoon de hele series leest voor de site 🙂

  11 december 2012 at 14:43
 • Reply Joanydvv

  Ik heb uit nieuwsgierigheid het eerste boek gelezen, maar deze boeken waren niet bepaald my cup of tea. Ik vond dat het nog té duidelijk leest als fanfiction.

  11 december 2012 at 15:01
 • Reply Yolande

  Ik ben hem momenteel aan het lezen, het enige leuke vind ik dat je nu meer over Christian te weten komt. Dat is ook de enige reden dat ik het tweede boek ben gaan lezen. Voor de rest mag haar innerlijke godin van mij een pijnlijke dood sterven want ik vind het bloedirritant elke keer als ze die naar boven haalt.

  11 december 2012 at 15:41
 • Reply Liann.

  Ik heb de serie nog niet gelezen, maar ben er ondanks deze recensie, toch wel nieuwsgierig naar.

  11 december 2012 at 16:03
 • Reply Marjolein

  Nee ik ben ook geen fan. Heel irritant geschreven (heb ‘m in het Engels gelezen en er staat echt op bijna elke bladzijde ‘ he cocked his head to one side’ ), en dat alles in detail beschreven wordt vond ik soms echt vervelen.

  11 december 2012 at 17:17
 • Reply Wanda

  En toch is het zo’n hype… ik heb inmiddels deel 1 gelezen maar ook ik ben er geen fan van, teveel van hetzelfde. Deel 2 heb ik wel gereserveerd bij de bieb maar het boeit me eigenlijk niet zo wanneer ie binnenkomt, heb genoeg andere leukere boeken liggen!

  11 december 2012 at 19:25
 • Reply Ikram

  Zo’n heisa rond dit boek. Alleen snap ik precies niet waarom als ik je review zo lees 😉

  11 december 2012 at 21:20
 • Reply Bo

  Ik heb niet eens deel 1 gelezen haha, maar ik ben nog steeds zoooo benieuwd waarom het zo’n hype is.

  11 december 2012 at 21:36
 • Reply Kim

  Ik heb dus alle boeken al gekocht.. ga ik ze ondanks alles toch maar lezen..

  12 december 2012 at 06:42
 • Reply Sas

  Ik wilde sowieso dit boek al niet gaan lezen.. Lijkt me niets voor mij..

  12 december 2012 at 07:20
 • Reply Marah

  Ik heb alleen de eerste half gelezen, ver-schrik-ke-lijk! Echt waar. Ik hoef deel 2 en deel 3 dan ook écht niet te lezen. Knap dat jij dit wel gaat doen!

  12 december 2012 at 07:39
 • Reply Miranda

  Ik heb alle drie de boeken in zes avondjes gelezen, gewoon omdat ik wilde weten hoe het verder zou gaan. Ik vond overigens deel 2 beter dan deel 1. Ondanks dat ik me soms echt geirriteerd heb aan de schrijfwijze en zijn karakter heb ik toch alle 3 de delen gelezen. De heisa er omheen vind ik overigens veel te overdreven….

  12 december 2012 at 07:51
 • Reply Katrien

  Ik denk niet dat ik het laatste deel nog zou lezen als het zo tegenvalt! Ik laat met niet zo leiden door hypes.
  Leuk dat je Turbulentie aan het lezen bent! Ellen las het een tijdje geleden en vond het een heel leuk boek.

  12 december 2012 at 10:28
 • Reply Leoni

  Zal ik je dan alvast waarschuwen voor deel 3 ;).

  12 december 2012 at 14:42
 • Reply Natasja - Watzijzegt.com

  Herkenbaar: heb het eerste deel vrij vlot gelezen, het tweede deel werd al een stuk irritanter en het derde deel staat nog in de kast… Leuke boeken, maar na de zoveelste scene waarin ze ‘splinters into a million pieces underneath him’ was de lol er een beetje vanaf 😉

  12 december 2012 at 15:02
 • Reply appelig

  Ik pas, belabberd geschreven boeken ga ik niet lezen, ook al is het een bestseller. Sterkte met deel 3! 😉

  12 december 2012 at 15:38
 • Reply Evey

  Ik ben ook benieuwd waarom het zo’n hype is. En ik zag idd dat er een film komt. Ga die wel kijken, maar het boek ben ik dan niet van plan te lezen.

  13 december 2012 at 11:12
 • Reply Tessa

  Zelf ben ik nu ‘vijftig tinten thuis’ aan het lezen. Dat boek is wauw, alles staat er goed beschreven in en zelfs tips voor hem en haar. Best wel grappig om te lezen. De 3 delen moet ik nog lezen, ik ben wel benieuwd!

  13 december 2012 at 18:09
 • Reply Miriam

  Hoi,hoi

  Wat heb je een leuke boekenblog!
  Ik hou ook zoveel van lezen, vooral waargebeurde verhalen
  je kunt je er heerlijk in verdiepen.

  Wat een leuke site meis!! de het eerste deel heb ik gelezen
  had m in een paar dagen uit hihi

  Liefs; Miriam

  14 december 2012 at 09:38
 • Reply roel

  Het lijkt me helemaal niets! Haha, succes met het laatste deel, knap dat je het ondanks de recensies die je hebt geschreven toch gaat lezen!

  15 december 2012 at 10:39
 • Reply Michaela

  Ik zelf was al gekapt bij de helft van het eerste deel. Het begin was heel leuk, maar later werd het echt saaier 😛

  16 december 2012 at 10:17
 • Reply Michelle @ The World is a Book

  Het lijkt me stiekem ook allemaal helemaal niks.

  17 december 2012 at 11:07
 • Reply Kelly te Winkel

  Ik ben bezig in deel 1. Het is een bijzonder boek, maar geen top boek vind ik.

  18 december 2012 at 13:57
 • Reply Renate

  Ik vind het zo lastig wat ik moet denken van deze boeken. Veel zeggen dat het een leuk boek is, maar blijkbaar zeggen veel dus ook dat het niet zo’n geweldig boek is. Dus ik blijf nog even twijfelen of ik het ga lezen of niet haha! (:

  22 december 2012 at 18:01
 • Reply Eva

  En toch ben ik er benieuwd naar, best stom.

  29 december 2012 at 11:49
 • Reply Recensie: E.L. James - Vijftig tinten donkerder | Ranking the Books

  […] Read a book; **½ […]

  4 januari 2013 at 17:55
 • Reply Arzia Zekir

  Het zijn ook wel geweldige boeken, maar ik snap waarom sommige dat minder vinden. Het bijzondere aan deze boeken is dat ze nogal uitgebreid over het onderwerp seks gaan. Wat misschien wel wat saai kan zijn, zijn de herhalingen. Een andere reden om dit boek saai te vinden is er niet echt denk ik, maar ieder zijn eigen smaak. Spanning is er voortdurend aanwezig in het boek. Wanneer het ene avontuur van Christian en Anastasia gedaan is, begint er na tien pagina’s weer een nieuw. Het mooie aan deze boeken is de ontwikkeling van de relatie tussen Christian en Anastasia. Wat eerst een contract was veranderde in een mooie relatie. Dat lees je ook in het laatste boek “Vijftig Tinten Vrij”.

  24 februari 2016 at 15:24
 • Laat een reactie achter