Jennifer Egan – Bezoek van de knokploeg

Recensie: Jennifer Egan - Bezoek van de knokploeg

In Bezoek van de knokploeg maken we kennis met platenproducer Bennie, zijn vroegere punkvriend Scotty, Sasha, kleptomane en Bennies assistente, knappe Alex, Sasha’s date voor één nacht, en vele anderen. Bezoek van de knokploeg is als een conceptalbum uit de jaren zeventig.

Mijn mening over dit boek
Dit boek werd mij een tijdje geleden aangeraden door lezeres Anneloes. Haar reactie over dit boek:

Ik ben niet snel lyrisch over een boek, maar over deze wel. Een prachtige roman over vriendschap. Zit zo mooi in elkaar, ieder hoofdstuk begin je met de gedachte: Waar zijn we nu weer beland? En dan werd het weer duidelijk.

Ik ben het met Anneloes eens. Het is een boek dat anders is dan alle andere boeken. Ieder hoofdstuk gaat over een ander persoon en uiteindelijk kom je erachter hoe al deze personen elkaar een keer ontmoeten. Heel bijzonder!

Als lezer wordt het je daardoor ook niet echt makkelijk gemaakt. “Wie is dit nu weer?” Dat dacht ik bij elk hoofdstuk. Als je dit boek niet achter elkaar leest weet je totaal niet hoe het verhaal in elkaar zit. Dat is dan ook mijn enige minpuntje bij dit boek. Je kan niet een week even niet lezen, want dan snap je het boek niet meer. En dat is zonde. Want het is een prachtig boek. Lees dit boek dus op een rustig moment. Leuk boek voor op vakantie aan het strand.

Bedankt Anneloes voor deze goede tip!

7.0

Jennifer Egan – Bezoek van de knokploeg
Arbeiderspers | 9789029578530
€ 16,50 | Koop dit boek hier.

 

OOK LEUK OM TE LEZEN

15 REACTIES OP: “Jennifer Egan – Bezoek van de knokploeg

 1. Michelle @ the World is a Book 6 april 2013 19:49

  Lijkt me leuk! Ik vind het wel wat hebben, die films en boeken waarin al die verschillende personages op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn.

 2. Anne 6 april 2013 20:48

  Dat boek vond ik ook heel goed! Heb ‘m in het Engels gelezen, en vond het op zich goed te volgen mits je inderdaad vrij snel doorleest 🙂

 3. T 6 april 2013 22:01

  ik heb hem hier in het engels staan en ben bij het Afrika verhaal blijven steken omdat het me niet kon boeien. Maar ik ga hem een kans geven als ik wat langer de tijd heb om hem in een keer uit te lezen 😀

 4. Anni 7 april 2013 07:47

  Oh ik ben wel benieuwd nu! Klinkt interessant!

 5. Vintagirie 7 april 2013 10:03

  Ik ben niet zo van die boeken en ik kan soms een week mijn boek vergeten. Niet echt een geschikt boek voor mij dus.

 6. bianca 7 april 2013 11:00

  Dit klinkt leuk… en de kaft spreekt me ook aan 🙂

 7. Bo 7 april 2013 11:42

  Het spreekt me niet gelijk aan om eerlijk te zijn, maar misschien dat het toch wel heel leuk is!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>