Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Stationery

Agenda: Filofax

Agenda: Filofax

Zoals je weet ben ik gek op papier: agenda’s en notitieboekjes. Ik hou ervan! Sindskort heb ik een Filofax agenda gekocht. Deze agenda’s staan vooral bekend om de vele vrouwen die van hun agenda een feestje maken. Er worden stickers en washi tape geplakt en de gekleurde pennen kunnen niet ontbreken. Er is een hele Filofax groep op YouTube, Facebook en ga zo maar door. Heel leuk als papier verslaafde!

(Ook geintereseerd? Typ voor de grap eens Filofax in op YouTube en je vindt duizenden filmpjes over deze agenda’s.)

Na lang twijfelen kon ook ik niet de Filofax hype weerstaan. Hieronder mijn indelingen, mening en foto’s!

Agenda: Filofax
Welke Filofax heb ik?
Ik koos uiteindelijk voor de Original in de kleur bruin. Ik heb een personal en past perfect in mijn tas. Vooral het leer en de uitstraling die de agenda heeft vind ik fantastisch. Hij heeft niet zoveel vakjes. Je kunt twee kaartjes toevoegen en een pen. Voor mij is dit meer dan genoeg. Ik gebruik hem namelijk niet als portemonnee en heb alleen mijn visitiekaartjes toegevoegd.

Agenda: Filofax
Prijs
Ik moest wel even slikken toen ik mijn pinpas uit mijn portemonnee haalde. Filofax agenda’s zijn namelijk niet goedkoop. Er zijn verschillende versies die goedkoper zijn (niet leer bijvoorbeeld), maar ik moest natuurlijk weer voor de duurdere versie kiezen. Toch vind ik het geld meer dan waard! Ik heb er 89,00 euro voor betaald. Slik…

Agenda: Filofax
Indeling
De eerste paar maanden zag mijn indeling eruit zoals hierboven. De tabbladen zijn van Filofax zelf en deze heb ik bewerkt met stickers. De labels heb ik gemaakt met de HEMA labelmaker. Hier zal ik nog een keer een artikel over schrijven.

Tabbladen
Ik heb zes tabbladen gebruikt: de agenda zelf, snelle notities, mijn geldbesteding, wachtwoorden, adressen en mijn blog. Zo heb ik al mijn notitieboekjes in een agenda. Heel handig!

Agenda: Filofax
Hoe ziet mijn agenda er nu uit?
Mijn agenda is de laatste paar dagen enorm veranderd. Zo heb ik foto’s toegevoegd en heb ik zelf tabbladen gemaakt met karton van de Action. Ik vind het resultaat heel leuk geworden!

Agenda: Filofax
Algemene notities
In mijn notitiegedeelte houd ik verschillende lijstjes bij. Één daarvan is mijn Bucket List. Er staat heel veel op: vooral waar ik allemaal heen wil over de hele wereld. Hopelijk gaat dit allemaal lukken.

Agenda: FilofaxNotitieboekje van de HEMA
Voor mijn werk vind ik het altijd heerlijk om alles op te schrijven. Lijstjes, hele verslagen van vergaderingen: ik schrijf alles op! Achterin mijn Filofax past precies een klein boekje van de HEMA. Als ik een vergadering in ga haal ik het boekje eruit en hoef ik niet mijn hele agenda mee te slepen. Over deze notitieboekjes zal ik nog een keer een artikel schrijven.

Dus?
Ik kijk elke dag met liefde naar mijn agenda en ben nog steeds heel blij met de kleur en de keuze Filofax. Aanrader dus, als je gek bent op agenda’s en notitieboekjes, maar het niet erg vind om er wat voor te betalen.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reply Annika

  Oh leuk! Ik ben er ook over aan het twijfelen! Al wil ik hem niet gebruiken als persoonlijke agenda (Daar heb ik nu al een fijn systeem voor), maar meer voor notities, ideeën, to do lijstjes….

  Waar heb je die van jou gekocht?

  2 april 2014 at 18:03
  • Reply Lyanne

   Ja leuk he! Ik heb hem bij de Bijenkorf in Utrecht gekocht.

   2 april 2014 at 18:31
 • Reply Karlijn

  Mooi geworden. Ik zie de Filofax overal langskomen 🙂 Wat is die vrolijk en leuk met je bucketlist. Bij mij staat het zien van het noorderlicht er ook op! Lijkt me zo tof. X

  2 april 2014 at 18:03
 • Reply LNNK

  Hij is erg mooi. Het is inderdaad een hele uitgave, ik ben er zelf te wispelturig voor en ik wilde eerst een tijdje met een goedkope versie experimenteren. Daar ben ik nu dus mee bezig 😉

  2 april 2014 at 18:39
 • Reply Sandra

  Wat een mooie Filofax joh!!! Enne ik vind het niet duur, je doet er als het goed is jaren mee en ik zou ook eerder kiezen voor leer tov plastic. Leuk ingedeeld.

  2 april 2014 at 19:14
 • Reply Wanda

  Tja, hoewel ik hem wel erg mooi vind, vind ik hem toch te prijzig. Vooral omdat ik in het begin van het jaar altijd erg enthousiast alles in mijn agenda zet en naarmate het jaar vordert, verwatert het weer, dus ik hou het maar bij een simpele variant…

  2 april 2014 at 19:22
 • Reply Annelies

  Hij is heel mooi!

  2 april 2014 at 19:35
 • Reply Eline

  jaloers 😀

  3 april 2014 at 09:56
 • Reply rachel

  gaaaf!!! en veel plezier ermee!!

  3 april 2014 at 16:51
 • Reply Gwen

  Oh my wat een prijs, maar hij is zo mooi! Ik ben een beetje jaloers 😉

  3 april 2014 at 21:48
 • Reply Marieke

  Hai, ik ben sinds een maand ook wild van die filofax
  En heb ook the original, fluro pink personal!
  Geweldig! Maar heb nu ook de A5 besteld, dezelfde!
  Kijk maar eens op eBay! Betalen kan via Paypal, werkt super en vaak toch iets goedkoper

  Groetjes Marieke

  4 april 2014 at 11:46
 • Reply Eva

  Wat ideaal! Ik snapte eerst het nut en de hele hype niet zo maar nu ik deze zo zie begrijp ik het wel hoor, heel tof!

  4 april 2014 at 14:13
 • Reply Michelle - Travel lifestyle.nl

  Hij is toch wel very pretty! 😀

  5 april 2014 at 10:08
 • Reply Sas

  Ik zie ze overal verschijnen. Erg leuk om te zien, heel veel plezier ermee

  5 april 2014 at 20:25
 • Reply FSHN Forward

  Wat een beauty!

  6 april 2014 at 16:12
 • Reply Liliane

  Ik wil wel met je mee naar het noorderlicht hoor 😉
  En och, ik probeer niet toe te geven aan de FIlofax gekte maar ik ga het niet lang volhouden ben ik bang.

  6 april 2014 at 16:20
 • Reply Regina

  Ik vind hem mooi! En leuk dat er precies een notitieblokje van de hema achterin past. Nog veel plezier ermee!

  6 april 2014 at 21:54
 • Reply Mirjam

  Owwww, ik hou ook van lijstjes, notitieboekjes en agenda’s waar van alles en nog wat ingeschreven kan worden… En dat laatste gebeurt dan ook. Ik ben heel benieuwd naar jouw blogpost over notitieboekjes; misschien dat ik daardoor ook weer op nieuwe ideeën kom!

  10 april 2014 at 09:26
 • Laat een reactie achter