Waar je op moet letten als je een e-reader koopt

GADGETS

4x hotspots in Kuala Lumpur, Maleisië

REIZEN

5x thrillers voor in je koffer

BOEKEN

Aanrader Thriller

Tim Krabbé – Het gouden ei

Recensie: Tim Krabbé - Het gouden ei

Rex pakte het polaroidtoestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zo meteen. Hij zag de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: TOTAL – tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chaufferen. De foto aan een punt houdend keek hij hoe het TOTAL – station en de geparkeerde auto’s, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden.

Mijn mening over dit boek
Op de middelbare school heb ik dit boekje met veel plezier gelezen. Het gouden ei is een dun boekje (maar 95 pagina’s). Ideaal voor drukke pubers! Ik weet nog dat het boekje veel indruk op mij gemaakt heeft en daarom besloot ik hem weer uit de kast te halen voor een druilerige zondagmiddag.

Het is een origineel verhaal en de verhaallijnen zijn goed te volgen. Het einde is spectaculair. Ik las ‘m nu voor de tweede keer en daarom wist ik nog hoe het eindigde. Maar de eerste keer vond ik het geweldig. Het moment dat je beseft wat er gebeurd is: heel eng!

Een dikke aanrader! Zeker als je weinig tijd hebt en een goed boek wilt lezen. Ook heel geschikt voor boekverslagen!

9.0

Tim Krabbé – Het gouden ei
Prometheus | 1984 | 9789044618068
€ 10,- | Koop dit boek hier.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Mrs. T.

  Het boek wordt momenteel behandeld op de school van oudste. Ze vond het ook een bijzonder verhaal.

  12 december 2014 at 17:00
 • Reply Inge | blogboutique

  Ik koos dit boekje voor mijn literatuurlijst in de 5e, omdat het een dun boekje was. Ik was best onder de indruk, maar ik kon alles zo navertellen. Echt een goed boek, zeker voor de literatuurlijst.
  Het einde vond ik trouwens best angstig, meer omdat ik in bed in het donker lag te lezen, haha.

  13 december 2014 at 08:21
 • Reply Cherel

  Klinkt goed: voor als je weinig tijd hebt en een goed boek wilt lezen. Iets voor mij dus ;-).

  14 december 2014 at 15:53
 • Reply Tamarah

  Deze heb ik ook voor school moeten lezen haha! Vond het echt een geweldig boek.

  15 december 2014 at 08:35
 • Laat een reactie achter