Recensie: John Green - Paper towns

Negen jaar oud zijn ze en onafscheidelijk: Q (Quentin) en Margo Roth Spiegelman. Op een dag vinden ze in het park een dode man. Daarna hebben ze bijna tien jaar geen contact meer. Totdat Margo op een avond op het raam van Q’s kamer klopt. De dag erna is ze verdwenen…

Mijn mening over dit boek
Het verhaal van John Green begint gelijk erg sterk. Je ziet hoe de vriendschap tussen Margo en Q begint en dat is mooi om te lezen. Zeker als er dan nog wat spanning bij komt kijken (de dode man in het park!). Daarbij is het grappig om te zien dat de rollen eens zijn omgedraaid: een sterk en jong meisje met een nerdy jongen als hoofdpersonen. Dat zie je niet zo vaak in een boek.

Ik snap de John Green hype wel. Hij schrijft prachtig met mooie vergelijkingen en leuke weetjes. Er wordt in het boek bijvoorbeeld uitgelegd wat een papieren stad is. Persoonlijk een nieuw weetje voor mij!

Enig minpuntje: na een tijdje is de spanning ver te zoeken en is het iets moeilijker om door te lezen. De zoektocht naar Margo kakt dan een beetje in. Gelukkig maakt het einde het weer helemaal goed.

7.0

John Green – Paper towns
Lemniscaat | 2014 | 9789047703822
€ 18,95 | Koop dit boek hier.

# #

20 januari 2015

Comments

Ik ben echt een John Green fan, al moet ik zeggen dat ik Paper Towns wel iets minder vond dan The Fault in Our Stars (momenteel op 1 in je top 3 zie ik) en An Abundance of Katherines. Leuk geschreven!

The Fault in Our Stars vond ik geweldig! Ik denk dat ik Paper Towns nog wel eens ga lezen als ik het boek ergens voor een mooi prijsje vind, maar hij staat niet hoog op mijn wishlist

Geef een reactie