Recensie: Maarten van der Weijden - Beter

Op 21 augustus 2008 won Maarten van der Weijden olympisch goud op de tien kilometer openwaterzwemmen in Beijing. Dat markeerde het einde van een lange weg naar de top. In 2001 werd bij hem acute lymfatische leukemie geconstateerd. Na een serie zware chemokuren, waaronder een stamceltransplantatie, genas hij van zijn ziekte en pakte hij zijn loopbaan als wedstrijdzwemmer weer op.

Mijn mening over dit boek
Pff dit is zo’n boek dat je een tijdje in je kast laat staan, omdat het zo’n zwaar thema heeft. Toen ik na een tijdje de moed bijeen raapte en begon met lezen was ik verkocht. Wat een prachtig én positief boek!

Ja, je hoort het goed: een boek over kanker met een positieve sfeer. Hoe hij omging met zijn ziekte was ronduit stoer en bewonderenswaardig. Hij is ontzettend nuchter en daar houd ik van. Heel mooi beschrijft hij hoe hij omging met deze nachtmerrie en er toch een beetje een feestje van wist te maken. Hij kende iedereen in het ziekenhuis en hield daar ook nog eens contact mee. Indrukwekkend!

De verhalen over de zwemwedstrijden hadden wat mij betreft wat korter gemogen. Maar goed, als je dat even weglaat, vond ik het een fantastisch boek waar je ontzettend veel inspiratie uit kunt halen. Aanrader!

8.0

Maarten van der Weijden – Beter
Ambo|Anthos | 2010 | 9789026323188
€ 12,50 | Koop dit boek hier.

# # # # #

18 februari 2015

Comments

Geef een reactie