Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Young Adult

Daniëlle Bakhuis – Zes seconden

Recensie: Daniëlle Bakhuis - Zes seconden

Zes seconden. Dat is precies hoelang de Afrekening duurt: een illegaal spel waarbij een slachtoffer in elkaar wordt geschopt voor geld. Veel geld. Jasmijn en haar vriendinnen besluiten mee te doen, maar de gevolgen blijken groter dan Jasmijn ooit had kunnen voorzien. Wie kun je vertrouwen als je niemand meer kunt vertrouwen?

MIJN MENING OVER DIT BOEK
Een spel waarbij je vrijwillig in elkaar geslagen wordt: dat klinkt toch heel eng? Zes seconden is niet alleen beangstigend, maar ook meeslepend, spannend en origineel. Je hebt het boek zo uit, omdat je net als de hoofdpersoon wilt weten wie betrokken is bij dit spel.

Het is een fijn en leesbaar boek over vriendschap, verraad, groepsdruk en een beetje liefde op de middelbare school. De schrijfster beschrijft op beangstigende wijze hoe het als tiener is om erbij te horen. Je wilt jezelf zijn, maar dat is soms verdomd lastig als je er ook bij wilt horen. Hoofdpersoon Jasmijn laat dit probleem erg goed zien. Mooi neergezet!

Ook het einde viel totaal niet tegen. Het is niet voorspelbaar, al blijf je wel met een aantal vragen achter (ik zal verder niks verklappen!). Na een tijdje op internet gezocht te hebben blijkt dat er een vervolg komt. Ik kijk er nu al naar uit!

Het is een ideaal boek voor een druilerige zondagmiddag (en die komen er nog genoeg dit jaar, geloof me). Het boek kent maar 190 pagina’s, dus je leest ‘m zo uit. Aanrader!

Recensie: Daniëlle Bakhuis - Zes seconden Daniëlle Bakhuis – Zes seconden
Uitgeverij: Ploegsma
Uitgave: November 2014

Koop bij bol.com
8.0
[usr=4]
Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply Lotte

  Is dit boek voor volwassenen of voor tieners bedoeld? 🙂

  19 augustus 2015 at 22:20
 • Reply hetboekenik

  Het verhaal lijkt mij zeer intrigerend!

  21 augustus 2015 at 14:32
 • Reply Vivian

  Ik ben hem momenteel aan het lezen, ben nog niet ver maar vind het nu al erg goed!

  3 september 2015 at 14:28
 • Laat een reactie achter