Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Interieur

3x Bijzondere kerstbomen voor boekliefhebbers

3x Kerstbomen voor boekliefhebbers (kerst)

Sinterklaas is het land nog niet uit of we staan al massaal in de rij voor een kerstboom. Heb je geen zin in die lange rijen? Of heb je er simpelweg geen plek voor (dat was mijn probleem vroeger altijd met mijn kleine studio)? In dit artikel geef ik je een aantal tips voor originele kerstbomen. Natuurlijk speciaal voor boekliefhebbers en makkelijk zelf te maken!

Originele kerstboom in boekenkast

1. Maak van je boekenkast een kerstboom

Hoe leuk is dit? Tover je boekenkast om in een kerstboom! Het is heel simpel en het kost je geen extra ruimte. Ideaal voor kleine huisjes! Je moet er wel je hele boekenkast voor aanpassen, maar een eyecatcher is het zeker. Je kunt natuurlijk ook alleen maar groene boeken gebruiken, zodat de ‘kerstboom’ nog echter lijkt.

Originele kerstboom van boeken

2. Maak van een aantal boeken een kerstboom

Deze is nog leuker: stapel een aantal boeken op elkaar in de vorm van een kerstboom. Drapeer er wat lampjes overheen, leg een aantal kerstballen neer en je hebt ineens een kerstboom in je woonkamer staan. Je kunt ‘m zo groot maken als je zelf wilt en het is nog origineel ook! En zo kun je je stapel met ongelezen boeken ook eens een plekje geven (en hoef je je niet schuldig te voelen dat je toch best wel veel ongelezen boeken hebt staan…).

Kerstballen van papier (DIY)

3. Maak een kerstbal van papier

Heb je wel een kerstboom in huis maar geen kerstballen? Maak ze dan zelf! Pak een oud boek en zoek op Pinterest naar leuke DIY-projecten. Wedden dat je binnen no time een aantal ballen in elkaar geknutseld hebt?

Heb ik zo’n originele kerstboom in huis? Helaas niet. Ik stond dit jaar wel in de rij voor een (neppe) kerstboom. En wat ben ik er blij mee! Voor mij dus geen DIY-projectjes met oude boeken, maar een simpele kerstboom!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply hetboekenik

  Dat boekenkast idee vind ik erg leuk, maar bij mij jammer genoeg neit haalbaar. Mijn kast knalt nu al uit zijn voegen 🙂

  10 december 2015 at 08:31
 • Reply Miranda

  Wel heel leuk om te zien, vooral die eerste, maar net als hetboekenik vraag ik me dan af waar ik alle boeken uit mijn boekenkast moet laten 🙂

  11 december 2015 at 10:57
 • Reply Maria

  Wauw wat een mooie bomen! Zou er ook wel zo een willen 🙂

  11 december 2015 at 17:44
 • Reply Jolien

  Leuk! Zo’n kerstbal van papier wil ik ook wel in mijn boom! 🙂

  12 december 2015 at 16:12
 • Laat een reactie achter