Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Recensie Roman

Recensie: Esther Gerritsen – Broer

Boekrecensie: Esther Gerritsen - Broer

SAMENVATTING:
Olivia krijgt een telefoontje van haar broer Marcus. Zijn been dreigt te worden afgezet. Marcus en Olivia zien elkaar zelden, maar de amputatie raakt Olivia, alsof het haar eigen been is dat ze verliest. Ze laat alles uit handen vallen in een hopeloze poging haar broer te redden. Maar het is de vraag of hij degene is die redding nodig heeft…

MIJN MENING OVER DIT BOEK
Esther Gerritsen schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk Broer en ik las ‘m nog op tijd uit in de Boekenweek. En gelukkig maar, want ik ben erg blij dat ik dit boekje gelezen heb!

Het is een mooi en puur verhaal over het gewone leven van een vrouw met dagelijkse problemen. Geen moorden, rare psychologische trekjes of indrukwekkende verhalen. Gewoon een mooi boek uit het leven gegrepen. Met ruzies die nergens over gaan en een hoofdpersoon met niet zoveel zelfkennis. Het las heerlijk!

Wat ik vooral knap gedaan vond van Esther Gerritsen, is dat ze in 94 pagina’s een afgerond verhaal weet neer te zetten zonder dat het haastig overkwam. De amputatie, de relatie met haar broer, man, zonen en natuurlijk haar relatie met haar werk: het stond er allemaal in. Ik had daarbij niet het gevoel dat het vluchtig was. Het las heerlijk weg en je had het gevoel dat je Olivia en haar broer echt een beetje kende.

En mogen we ook even stil staan bij de prachtige voorkant? De link met het gebroken servies en het bedrijf waar Olivia werkt vind ik ook sterk gekozen.

Ik vind het Boekenweekgeschenk van dit jaar een aanrader en zeker een visitekaartje voor Esther Gerritsen. Ik kende haar werk nog niet, maar ik ben nu erg nieuwsgierig geworden naar haar andere boeken en dat vind ik altijd een goed teken voor een Boekenweekgeschenk.

Heb je dit exemplaar nog niet in huis? Je krijgt ‘m tot en met zondag 20 maart cadeau bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken (en je kunt er gratis mee reizen aankomende zondag!). Meer weten over deze week? Ik heb een artikel geschreven over de Boekenweek 2016.

Boekrecensie: Esther Gerritsen - Broer Esther Gerritsen – Broer
Uitgeverij: Stichting CPNB
Uitgave: Maart 2016

Bekijk op bol.com
8.0
[usr=4.0]
Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply marije

  Esther Gerritsen is een van mijn favoriete schrijfsters. Heb deze boekenweek niets gekocht maar ga wel proberen deze nog te lezen.

  18 maart 2016 at 06:17
 • Reply Yolande

  Ik ben van plan hem dit weekend te gaan lezen. Goed om te weten dat het een leuk boekje is! Dat is naar mijn idee toch wisselend bij de Boekenweekgeschenken. Ik denk dat ik hem zondag ga lezen, ik ga hem dan toch meenemen om gratis te reizen met de trein haha

  18 maart 2016 at 11:32
 • Reply Vivian

  Ik heb ‘m van de week gelezen en vond het ook een verrassend goed boek!

  20 maart 2016 at 18:41
 • Reply Margot

  Ik heb hem ook gekregen bij mijn ebook bestelling. Was er nog niet echt uit of ik hem ging lezen, maar na jou review heb ik de knoop doorgehakt dat ik hem lees!

  21 maart 2016 at 09:09
 • Reply M.

  Ik vond het boekje erg tegenvallen. Je komt er snel in en het leest gemakkelijk. Te gemakkelijk. Weinig diepgang. De tekst zelf vond ik vaak slecht. Teveel van dezelfde soort zinnen. Geen creatief taakgebruik.

  21 maart 2016 at 23:59
 • Laat een reactie achter