Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Aanrader Recensie Roman

Recensie: Markus Zusak – De boekendief

Boekrecensie: Markus Zusak - De boekendief

SAMENVATTING:
Duitsland, 1939. Liesel is pas negen jaar oud wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Één van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich in de schuilkelder vast aan haar schatten.

MIJN MENING OVER DIT BOEK
De Dood als verteller kiezen is een gewaagde zet. In het begin dacht ik ook: “Waarom lees ik dit? Dit is helemaal niks voor mij!” Je snapt in het begin niet waar het verhaal naartoe gaat, maar daar moet je even doorheen. Want als je eenmaal beseft dat het helemaal niet om de Dood gaat, leest het als een trein! Het is juist een mooie toegevoegde waarde om de Tweede Wereldoorlog uit te leggen via deze mysterieuze verteller. Heel origineel!

De verhaallijn van de Dood en Liesel is dan ook prachtig beschreven en er zitten mooie tekeningetjes in van Max, waarbij je ziet dat hij over een ander boek heen heeft getekend. Ook op een e-reader is dat heel goed te zien. Ik zal verder niets meer verklappen, het is leuker als je dit zelf leest en ziet.

Daarnaast worden er midden in het boek gebeurtenissen verteld waardoor je al weet hoe het gaat aflopen. Je weet bijvoorbeeld na bladzijde 100 al dat er iemand doodgaat. Dat lijkt saai, maar het maakt het juist alleen maar indrukwekkender. Het komt aan als een schok, omdat je het al zo snel weet en dat verwacht je niet. Daarnaast wil je weten hoe diegene dan is doodgegaan en dat blijft heel lang een raadsel. Prachtige manier om dit te omschrijven!

Vooral het einde is hartverscheurend en moet je absoluut niet in een trein lezen. Ik wilde zo graag het boek uitlezen, dat ik besloot nog net voor het uitstappen de laatste paar pagina’s te lezen en dat had ik beter niet kunnen doen. Wat een heftig en gruwelijk einde! Het was dat ik in een trein zat, anders had ik moeten huilen.

Ik kan er eigenlijk niet meer over vertellen. Alleen dat je dit boek MOET lezen. Laat al je andere boeken vallen en begin met deze. Je zult er geen spijt van krijgen.

Boekrecensie: Markus Zusak - De boekendief Markus Zusak – De boekendief
Uitgeverij: The House of Books
Uitgave: Oktober 2014

Koop bij bol.com
9.5
[usr=5.0]
Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply Anouk

  Dit boek staat al meer dan anderhalf jaar op mijn TBR lijstje, maar iedere keer geef ik toch een ander boek voorrang. Moet hem binnenkort toch maar eens gaan lezen!

  8 maart 2016 at 15:09
 • Reply Mrs. T.

  Ja prachtig boek! http://www.triltaal.nl/2009/06/05/de-boekendief/ Mijn recensie is van voor de migratie naar mijn eigen domein en helaas zijn de reacties van andere enthousiastelingen verdwenen. Dit boek staat in mijn top 10 en verdient het om door zoveel mogelijk mensen gelezen te worden.

  8 maart 2016 at 19:15
 • Reply Vivian

  Ik vind dit zeker een heel mooi boek, maar wel eentje die je eigenlijk maar één keer leest… ik wilde er onlangs na jaren weer in beginnen maar toen trok het me niet meer omdat ik alles nog wist.

  8 maart 2016 at 19:34
 • Reply Story addict

  Dit boek staat al een heel tijdje op de planning, maar andere boeken krijgen om de een of andere reden toch steeds voorrang. Ben er erg benieuwd naar iig!

  8 maart 2016 at 22:09
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Aaaaaah, nu wil ik deze lezen maar heb ik hem niet in huis. Volgens mij heb ik nog een boekenbon en een bol.com-bon, dus ik denk dat ik hem maar even heel snel ga aanschaffen!

  9 maart 2016 at 18:52
 • Reply Margot

  Staat op mijn TBR lijst! Zoveel goede dingen over gehoord!

  15 maart 2016 at 09:18
 • Reply Lenneke

  Dit boek is echt fantastisch.

  3 april 2016 at 00:12
 • Laat een reactie achter