Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Boeken

5x romans om te lezen in de zomervakantie

5x romans om te lezen in de zomervakantie

De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat er weer meer tijd is om te lezen! Lekker in het zonnetje in de tuin of op vakantie aan het strand. Ik moet helaas nog even wachten met vakantie vieren, maar dat mag de pret niet drukken. Welke boeken zijn aanraders om te lezen? In dit artikel geef ik je 5 tips voor romans om te lezen in de zomervakantie!

5x romans om te lezen in de zomervakantie

1. Paulien Cornelisse – De verwarde cavia

Dit nieuwe boek van Paulien Cornelisse gaat niet over taal, maar over een cavia die op de communicatie-afdeling van een kantoor werkt. Klinkt vreemd, maar de verhalen zijn zo herkenbaar en hilarisch dat je het boek zo uit hebt. Het is een lekker dun boekje met korte hoofdstukken, zodat je ook nog tijd hebt om stiekem mensen te keuren op het strand.

 Lees mijn recensie ⇢ 


2. Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken

De boeken van Hendrik Groen zijn heerlijk om te lezen in de vakantie. In kleine dagboekfragmenten van een jaar laat Hendrik Groen je zien hoe het leven eruitziet in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij heeft inmiddels al twee boeken geschreven en het zijn allebei fantastische boeken om te lezen. Ze zijn grappig, emotioneel en verhelderend.

 Lees mijn recensie ⇢ 


3. Markus Zusak – De boekendief

Dit is zo’n boek dat je gelezen moet hebben. Het is een heel bijzonder verhaal over een meisje in de Tweede Wereldoorlog. De verteller van dit boek: de Dood. Klinkt raar en dat is het in het begin ook. Maar als je dat even opzij zet, kun je niet meer stoppen met lezen. Na dit boek zullen veel boeken je tegenvallen. Dus zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb…

 Lees mijn recensie ⇢ 


4. Jonas Jonasson – Gangster Anders en zijn vrienden

Een gangster, een pastor en een receptionist bij elkaar brengen in één boek. Hoe kom je erbij! Een leuk boek om te lezen na een lange dag wandelen. Je wordt even helemaal meegenomen in de bizarre wereld van Jonas Jonasson met geweldige personages! Je zult met een lach op je gezicht dit boek dichtklappen.

 Lees mijn recensie ⇢ 


5. Graeme Simsion – Het Rosie project

De hoofdpersoon in dit boek, Don Tillman, heeft het syndroom van Asperger. Dit wordt zo mooi weergegeven dat het geen moment zielig is. Niet alleen is Don enorm grappig, ook wordt er met respect omgegaan met dit ‘probleem’. Ideaal boek om liggend aan het strand te lezen. Je zult er in ieder geval hard om moeten lachen!

 Lees mijn recensie ⇢ 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Marcia

  Stiekem vond ik Gangster Anders en zijn vrienden enorm tegenvallen, zeker na de eerdere boeken van Jonas Jonasson. De andere boeken op dit lijstje wil ik nog graag lezen. Ik ben vooral benieuwd naar Pogingen iets van het leven te maken! 🙂

  23 juli 2016 at 15:21
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  De Boekendief heb ik laatst gekocht en ga ik dus zeker lezen deze vakantie!

  23 juli 2016 at 15:34
 • Reply Monique

  Dat is leuk! Drie van de vijf had ik zonder dat ik jouw post gelezen had al klaargelegd om mee te nemen! Ben erg benieuwd.

  24 juli 2016 at 09:41
 • Reply Marleen

  Kijk, komt dat even goed uit. Ik ga op vakantie en neem sowieso 1,2 en 4 al mee! Die heb ik allen gekregen de laatste weken, om mee te nemen op vakantie. 5 heb ik al gelezen, zal ik nummer 3 dan ook maar kopen? 😉 Goede smaak.

  9 augustus 2016 at 13:03
 • Laat een reactie achter