Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Boeken

Recensie: Paulien Cornelisse – De verwarde cavia

Recensie: Paulien Cornelisse - De verwarde cavia

SAMENVATTING:
Cavia werkt op de afdeling Communicatie. In korte humoristische hoofdstukken leren we haar en haar collega’s kennen. Stella van Human Resources. Ruud het enge hoofd van de afdeling Financiën. En tamagotchi-gek Harm-Jan van de IT-afdeling.

MIJN MENING OVER DIT BOEK
Een cavia op een communicatie-afdeling: hoe kom je erbij? Het vreemde is: na hoofdstuk 1 ben je al vergeten dat er een cavia op kantoor loopt en dat geen enkele collega zich daaraan stoort. Je zit zo in de kantoorwereld van Caaf en ik kan je vertellen: je gaat vrolijk worden van deze wereld.

Het verhaal is in één woord hilarisch. Het zijn korte hoofdstukjes over herkenbare situaties op kantoor. Zeker als je zelf dagelijks een kantoor binnenloopt, zul je de gesprekken en manieren herkennen. Ik heb vaak hardop moeten lachen om de herkenbare situaties bij het koffiezetapparaat of de discussies op de afdeling. Ik bedoel: het plusje op het koffiezetapparaat: werkt dat nu wel of is het psychisch? Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze discussie ook gevoerd heb. Bij het koffiezetapparaat. Een beetje gênant is het dan wel om het in een boek terug te lezen. Maar goed, ik heb dit boek dan ook cadeau gekregen van mijn collega’s. 😉

Ik las in een aantal recensies van andere bloggers dat ze het een te dun boekje vonden voor de prijs. Daar ben ik het niet mee eens. Ja, je hebt het boek in een weekend uit en daar baal je vervolgens verschrikkelijk van. Maar daar staat tegenover dat je met een lach op je gezicht het boek dichtklapt en je even de serieuze kant van het kantoorleven hebt laten varen. Dat vind ik persoonlijk de moeite waard. Daarom krijgt het boek van mij een dikke 9. En hopelijk snel een vervolg met Caaf in de hoofdrol?

Paulien Cornelisse – De verwarde cavia | New Book Collective | Bekijk op Bol.com
CIJFER: (9.0)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply Kelly

  Ik ben heel erg nieuwsgierig door je enthousiaste review!

  31 augustus 2016 at 09:06
 • Reply Demi

  Dit boek heb ik al zo vaak in de winkel zien liggen, lijkt me echt ’n geweldig boek. Misschien de volgende keer dan toch ’s aanschaffen 🙂

  31 augustus 2016 at 09:45
 • Reply Eveline Fleur

  Ik hoor van iedereen dat het boek zo uit is dus dan is het misschien zonde van de prijs maar als ik jou zo hoor ben ik toch nog wel nieuwsgierig!

  31 augustus 2016 at 10:06
 • Reply Lisa

  Normaal lees ik nooit zulke boeken maar na je recensie zet ik ‘m op mijn TBR! 😀

  31 augustus 2016 at 12:18
 • Reply Miranda

  Vind hem ook echt hilarisch. Als je op kantoor werkt ook zo enorm herkenbaar. Paulien Cornelisse leest het hele boek trouwens ook voor via een podcast waar je je gratis op kunt abonneren via bijvoorbeeld iTunes. Ook echt een aanrader, want met haar droogkomische stem komt alles nog beter over.

  31 augustus 2016 at 14:58
 • Reply Eveline

  Dit klinkt als een heel leuk boek! Ik heb het op mijn lijstje van bol.com gezet. 🙂

  4 september 2016 at 15:55
 • Laat een reactie achter