Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Boeken

5x thrillers om te lezen in de herfstvakantie

5x thrillers om te lezen in de herfstvakantie

Na het artikel over de 5 romans die je gelezen moet hebben in de zomervakantie, werd het natuurlijk tijd voor een top 5 met thrillers. Dit bleef uit in de zomervakantie, dus ik vond het nu (in de herfstvakantie) wel weer tijd worden voor mijn favoriete thrillers! Welke boeken zijn wat mij betreft aanraders om te lezen? In dit artikel geef ik je 5 spannende tips.

5x thrillers om te lezen in de herfstvakantie

1. Paula Hawkins – Het meisje in de trein

Dit is een heerlijk vlot geschreven boek waarbij je op het puntje van je stoel zit. Niet gelijk in het begin, want dan denk je nog: waarom is dit eigenlijk een thriller? Een meisje dat in de trein zit en naar andere huizen staart en erover fantaseert. Ze is zielig en misschien zelfs een beetje onbetrouwbaar, maar een thriller? Daar kom je op een gegeven moment helemaal op terug. Aanrader om te lezen! En als je nog tijd over hebt in de herfstvakantie: de verfilming is nu in de bioscoop te zien.

 Lees mijn recensie ⇢ 

2. Renée Knight – Disclaimer

Dit boek heet intussen anders: Het boek over jou, maar ik las nog de oude versie: Disclaimer. Tijdens mijn vakantie in Italië las ik dit boek en ik was gelijk verkocht: wat was dit spannend! Het gaat over Catherine en zij leest in een populaire thriller een gedetailleerde beschrijving van een aangrijpende gebeurtenis van twintig jaar eerder uit haar eigen leven. Wanhopig leest ze verder, tot ze uiteindelijk vol afschuw haar eigen dood beschreven ziet. Dit klinkt toch als een heerlijke thriller om te lezen in een vakantieperiode?

 Lees mijn recensie ⇢ 

3. Sebastian Fitzek – Het joshuaprofiel

Als je dit boek op de bank zit te lezen weet ik zeker dat je de regen buiten zo vergeten bent. Er zit ontzettend veel spanning en sensatie in en daardoor is geen enkele bladzijde saai. Het boek gaat over de mislukte schrijver Max. Binnen een paar dagen zal hij één van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar mensen toe in staat zijn, hij weet het alleen zelf nog niet…

 Lees mijn recensie ⇢ 

4. Samuel Bjørk – Ik reis alleen

Ik kan eigenlijk maar één ding over deze thriller zeggen: lees dit boek. Je zult van elk hoofdstuk houden. Het gaat over een moordonderzoek. Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst ‘Ik reis alleen’. Spannend toch? En als je er niet genoeg van kan krijgen: er is ook al een deel 2, namelijk De doodsvogel.

 Lees mijn recensie ⇢ 

5. Hjorth Rosenfeldt – De test

De test begint al gelijk heel spannend. In een verlaten schoolgebouw wordt het lichaam van een Zweedse televisieberoemdheid gevonden. Hij is vastgebonden op een stoel in een hoek van het klaslokaal, op zijn rug zit een lijst met vragen vastgeniet en hij is door het hoofd geschoten. Het is het begin van een reeks moorden op mediapersoonlijkheden, die hun gebrek aan kennis met de dood moeten bekopen. Man, dit boek leg je niet snel weg, want je weet niet wat je leest. Wat een spanning! Dit is trouwens wel deel 5 uit een serie. Het is een prima boek om los te lezen (weet ik uit ervaring), maar als ik je een tip mag geven: begin bij deel 1, want het zijn fantastische boeken!

 Lees mijn recensie ⇢ 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply Annette

  De test staat ook nog op mijn lijstje. Ik reis alleen vond ik een topper. Het meisje in de trein mwah, mixed feelings 😉

  19 oktober 2016 at 09:03
 • Reply Maud - Maudgeniet.nl

  ‘Het boek over jou’ (of Disclaimer) lijkt me enorm spannend. Die zet ik op mijn to-read-lijstje. 🙂

  19 oktober 2016 at 13:09
 • Reply Lottes Anekdotes

  Als ik eerlijk ben, vond ik Het meisje in de trein echt geen goed boek. Het werd zo gehypet, maar ik vond het echt tegenvallen. Het verhaal op zich viel wel mee, maar ik vond het wat te simpel geschreven…

  19 oktober 2016 at 21:25
 • Reply Saskia

  Ja 3 EN 4<3

  20 oktober 2016 at 20:33
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Jaaaaa, ik houd zo van thrillers. Nummer 3 heb ik al gelezen, maar de anderen nog niet. Dank voor de tips!

  21 oktober 2016 at 12:42
 • Laat een reactie achter