Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Reizen

5x hotspots in Tenerife (in de winter)

Tenerife in de winter (2017) - Bloemen


LOCATIE: TENERIFE, SPANJE

Heb je ook zo’n hekel aan de winter? Ik kijk in oktober altijd alweer uit naar de zomer en wat zon. Dit jaar had ik er helemaal behoefte aan en daarom besloot ik samen met een vriendin opnieuw naar Tenerife te gaan in de eerste week van januari! We hoorden goede verhalen over de Canarische Eilanden en de heerlijke temperaturen in de wintermaanden. Maar ben ik het daarmee eens? Ik leg het in dit artikel uit (en ik geef je gelijk 5 leuke hotspots)!

Tenerife in de winter (Bungalows Los Cardones)

Op 31 december vlogen we (met winterjas aan!) naar het mooie Tenerife. We zaten in een net gerenoveerd appartement dat Los Cardones heet. Dit kleine complex ligt midden in het centrum, vlakbij de boulevard en is inclusief zwembad. Ideaal als je op zoek bent naar rust midden in een toeristisch plaatsje met gezellige restaurantjes, bars en mooie stranden.

LOS CARDONES | ADRES: AV. RAFAEL PUIG LLUVINA, 17, 38660 COSTA ADEJE

Is Tenerife in de winter een aanrader?

Tenerife in de winter

Maar nu de belangrijkste vraag van dit artikel: Is Tenerife in de winter een aanrader? Het antwoord is simpel: JA! We hebben een week lang lekker weer gehad (rond de 20 graden!) en mijn bikini was vanaf de eerste dag mijn koffer al uit. Ik heb maar 1 uur regen gezien en twee middagen bewolking. Het is dus een absolute aanrader om in januari naar de Canarische Eilanden te gaan. Als je weer terug in Nederland bent en in je winterjas met een bruin hoofd naar je werk loopt, ben je toch weer helemaal opgeladen.

Tenerife in de winter

En als je nog niet overtuigd bent, lees dan even verder, want ik geef je 5 leuke bezienswaardigheden op Tenerife!

1. Touren door de bergen

Tenerife in de winter: auto huren

Je hebt er wat moed voor nodig (lees: tegenliggende bussen op wegen die NIET gemaakt zijn voor twee auto’s, de hellingproef met een auto uitoefenen waarbij de handrem het niet goed doet en geen parkeerplekjes in Santa Cruz), maar hey: het is zeker de moeite waard! Je ziet de mooiste delen van het eiland met geweldige uitzichtpunten en je komt op plekken waar je met het openbaar vervoer nooit naartoe zult gaan.

Tenerife in de winter: auto huren

Daarnaast is benzine in Tenerife niet duur en zijn bijna alle parkeerplekken gratis. Ik raad het dan ook iedereen aan om naast een beetje rust, ook de bergen van Tenerife op te zoeken.

2. Pico del Teide

Tenerife in de winter: Pico del Teide

We wilden in 2013 al naar de Teide, maar door bepaalde redenen (het had iets te maken met uitstelgedrag en een gemiste bus) hebben we dat uiteindelijk toch niet gedaan. Omdat we toch een auto gehuurd hadden, besloten we om ’s ochtends vroeg naar de Teide te rijden en met de kabelbaan naar boven te gaan.

Tenerife in de winter: Pico del Teide

En dat was zo de moeite waard! Het was heel helder weer en het was niet echt koud, maar je had toch uitzicht op prachtige witte bergtoppen.

3. Candelaria

Tenerife in de winter: Candelaria

Als je dan eenmaal een auto gehuurd hebt, is het stadje Candelaria zeker de moeite waard! Dit schattige oude vissersdorpje is ideaal om een middagje doorheen te lopen. Trekpleisters zijn de negen bronzen standbeelden langs het water en de mooie basiliek (Basílica de Nuestra Señora) aan het plein. Daarnaast zijn er tal van kleine winkeltjes te vinden waar je je hart kunt ophalen voor tassen en leuke accessoires.

4. El Médano

Drakenbloedboom in Tenerife (Icod de los Vinos)

Helaas werd het al donker toen we besloten bij El Médano te stoppen. Dit is namelijk een gezellig vissersdorpje en erg geliefd bij surfers. Langs het strand waren kleine visrestaurantjes te vinden en wij besloten om bij een pizzeria te eten (het was laat, we hadden uren gereden en we hadden HONGER). Dit was overigens niet onze beste keuze, want heel lekker was het niet. Maar het plaatsje zelf is heel leuk!

Een Nederlandse man zei tegen ons dat dit veeeel leuker is dan Playa de las Américas (waar wij verbleven). Ik weet nog steeds niet of ik het daar mee eens ben. Playa de las Américas is inderdaad toeristischer en grootschaliger. Maar het is er ook altijd gezellig druk met leuke barretjes en restaurantjes. El Médano is heel klein en dan moet je toch iets meer moeite doen om dingen te zien. Maar ik raad zeker aan om een deze plaats een keer te bezoeken. Al is het alleen maar om te kijken naar de surfers…

5. De drakenbloedboom (Icod de los Vinos)

Drakenbloedboom in Tenerife (Icod de los Vinos)

Om de auto te parkeren in het plaatsje Icod de los Vinos moet je eerst wat moed verzamelen om door hele kleine en steile straatjes te rijden. Maar als je eenmaal door dit schattige plaatsje loopt, heb je daar zeker geen spijt van. Icod de los Vinos staat bekend om zijn drakenbloedboom. Als je de bast zou opensnijden van deze boom, komt er rood sap uit. De bewoners dachten dat dit drakenbloed was en daar komt de naam dan ook vandaan. Uit onderzoek is gebleken dat dit de oudste drakenbloedboom van de Canarische eilanden is. Het is een echte trekpleister. Het is leuk om even langs deze boom te lopen. Maar nog leuker is om gewoon even rond te lopen door dit gezellige dorpje!

Tenerife in de winter (Bungalows Los Cardones)

Wil je meer tips voor leuke hotspots op Tenerife? Bekijk dan mijn reisverslag uit 2013!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter