Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Boeken

Recensie: Herman Koch – Makkelijk leven

Recensie boekenweekgeschenk 2017: Herman Koch - Makkelijk leven

SAMENVATTING:
Het boekenweekgeschenk is dit jaar ‘Makkelijk leven’ van Herman Koch en gaat over Tom Sanders. Hij is een gevierd schrijver van zelfhulpboeken en leidt een gelukkig leven met Julia en twee volwassen zonen. De jongste, Stefan, is zijn oogappel. Tijdens een verjaardagsfeestje voor Julia staat hun schoondochter Hanna – op wie Tom en Julia niet dol zijn – opeens voor de deur. Snikkend vertelt ze dat ze door Stefan is geslagen en dat dat niet de eerste keer is. Moet Tom zijn lievelingszoon Stefan aanspreken op zijn gedrag? Of loont het misschien meer om de adviezen uit zijn zelfhulpboeken in praktijk te brengen, zoals zijn bekende richtlijn ‘Probeer problemen niet altijd op te lossen door eraan te denken; vaak worden ze eerder opgelost door er niet aan te denken’?

MIJN MENING OVER DIT BOEK
Een schrijver van zelfhulpboeken: hoe zou zijn leven eruitzien als het even tegenzit in het leven? Volgt hij dan ook de adviezen uit zijn eigen boeken op? Ik vind het een fantastisch onderwerp en het is helemaal interessant hoe Herman Koch dit verhaal heerlijk leesbaar in zo’n dun boekje heeft kunnen stoppen.

Hoofdpersoon Tom is eigenlijk helemaal niet zo leuk. Hij is arrogant en heeft op veel mensen kritiek (zijn oudste zoon is saai, zijn schoondochter niet geschikt voor zijn jongste zoon) en toch heeft hij ook iets aandoenlijks. Maar als zich al snel wat momenten voordoen waarbij zijn zelfhulpboeken handig kunnen zijn, is de vraag: gaat hij zijn eigen mantra’s gebruiken?

Ik ben enthousiast over het geschenk van 2017! Ik zou dus zeggen: koop deze week een boek en krijg dit boekenweekgeschenk er gratis bij. Ga er een uurje voor zitten en beslis zelf of je dit boek ook zo leuk vond!

Heb je dit exemplaar nog niet in huis? Je krijgt ‘m tot en met 2 april 2017 gratis bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken (en leuk weetje: je kunt er gratis mee reizen aankomende zondag!).

Herman Koch – Makkelijk leven | Uitgeverij: Ambo|Anthos | Bekijk op Bol.com
CIJFER: (7.0)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply Lottes Anekdotes

  Ik ben grote fan van Herman Koch, dus dit boek ga ik ook zeker lezen!

  30 maart 2017 at 22:26
 • Reply Anna

  Ik hoor verschillende meningen over dit boekje. Ik moet het zelf nog lezen, ben benieuwd!

  2 april 2017 at 11:36
 • Reply Jaap

  Ik kwam er niet doorheen. Saaie zinnen, grijze gedachten, fletse figuren. Maar mijn hoofdbezwaar is dat er in het hele boekje geen sprankelende zin te vinden is. Wegwerpen, zou ik zeggen.

  18 april 2017 at 22:10
 • Laat een reactie achter