Recensie: Leonie ter Veld - Gewoon wat een studentje nog meer eet

SAMENVATTING:
Leonie ter Veld is foodblogger van Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. In haar tweede boek schrijft ze vol enthousiasme over makkelijke recepten die je in no time zelf klaarmaakt. Ze is dan misschien geen topkok, maar wél creatief in de keuken. Dus laat Leonie die recepten maar bedenken, dan kun jij ze op je dooie gemak in tien minuten op tafel toveren. Wees welkom in haar wondere wereld waarin frikadellen superfood zijn en chiazaadjes gewoon aan de vogels gevoerd worden. Zoals het hoort ;-).

Recensie: Leonie ter Veld - Gewoon wat een studentje nog meer eet

MIJN MENING OVER DIT BOEK
Ik was heel enthousiast over haar eerste boek Gewoon wat een studentje ’s avonds eet. Sterker nog, ik haal nog geregeld recepten uit dit boek. Het is dan ook niet zo gek dat ik inmiddels haar tweede boek in huis heb.

Recensie: Leonie ter Veld - Gewoon wat een studentje nog meer eet

Dit tweede kookboek staat weer vol met leuke en vooral simpele recepten. Daarnaast zijn de foto’s prachtig en de teksten origineel (alleen al de samenvatting is leuk om te lezen: “wees welkom in haar wondere wereld waarin frikadellen superfood zijn en chiazaadjes gewoon aan de vogels gevoerd worden. Zoals het hoort”).

Nu hoor ik je denken: maar ik ben helemaal geen student. Dat geeft niks! Want net als bij haar eerste boek hoef je absoluut geen student te zijn om dit kookboek leuk te vinden (daar ben ik het levende bewijs van!).

Recensie: Leonie ter Veld - Gewoon wat een studentje nog meer eet

Enig minpuntje: het leek best wel op het eerste boek waardoor ik soms het gevoel had dat ik het recept al kende. Maar dit kan ook komen doordat ik haar website angstvallig in de gaten blijf houden op nieuwe recepten. 😉 Dus echt goed onderbouwd is dit minpuntje niet.

Recensie: Leonie ter Veld - Gewoon wat een studentje nog meer eet

Conclusie: leuk kookboek met prachtige foto’s en simpele recepten. Als je haar eerste boek al hebt gelezen weet ik niet of dit boek een echte toevoeging is. Maar als je haar blog graag leest is het een echte aanrader en een heel leuk boek om cadeau te doen.

Gewoon wat een studentje nog meer eet | Uitgeverij: Brandt | Bekijk op Bol.com
CIJFER: (7.0)

# # # # #

4 april 2017

Geef een reactie