Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Boeken 2

Recensie: Karin Luttenberg – Handlettering doe je zo!

Recensie: Karin Luttenberg - Handlettering doe je zo!

SAMENVATTING:
Handlettering is hot! Geen simpele notitie op een stukje papier, maar een echte ambacht. Met dit handboek van illustratrice en graficus Karin Luttenberg kan iedereen zelf aan de slag. Ben je fan van al die mooie plaatjes op Instagram en Pinterest maar weet je niet hoe je moet beginnen? Met dit boek lukt het wel! Duidelijke stap-voor-stap handleidingen, tips, trucjes, heel veel inspiratie en kleine projecten om direct mee te beginnen.

MIJN MENING OVER DIT BOEK
Ik had er vroeger al ‘last’ van: zo mooi mogelijk willen schrijven in mijn agenda’s op school. Helaas ben ik er nooit zo goed in geweest en besloot ik op een gegeven moment om mooie lettertypes te printen of stickers te kopen. Maar mijn plaatjes van K-Otic en de Sugababes werden daar niet mooier van.

Ik ben dus altijd jaloers geweest op mensen die dat wel in een handomdraai deden. Toen ik het boek Handlettering doe je zo van Karin Luttenberg in de boekwinkel zag liggen, was ik natuurlijk gelijk verkocht: dit boek MOET ik hebben!

Recensie: Karin Luttenberg - Handlettering doe je zo!

Met veel plezier heb ik ‘m dan ook gelezen. Of nou ja gelezen, ik heb eigenlijk voornamelijk de lettertypes nagemaakt in een nieuw notitieboekje (goed excuus om weer eens een nieuw notitieboekje te kopen). Ik gebruikte het dan ook meer als handboek. Het is een fantastisch boek om de basistechnieken van handlettering onder de knie te krijgen. Denk aan de verschillende soorten lettertypes, schaduwen en mooie tekeningen die je kunt maken. Zelfs ik kon het (een beetje)!

Recensie: Karin Luttenberg - Handlettering doe je zo!

Naast de basistechnieken, vind je ook een hoofdstuk met inspiratiebronnen voor je teksten, zoals songteksten of leuke verjaardagskaarten die je zelf kunt maken. Ik kreeg gelijk zin om een mooi kaartje te maken, maar toen ik eenmaal begon kwam ik er al snel achter dat ik toch nog even moest oefenen… 😉

Recensie: Karin Luttenberg - Handlettering doe je zo!

Conclusie: het is een heel duidelijk boek met mooie afbeeldingen en simpele teksten zodat je gelijk aan de slag kan. Ideaal om cadeau te doen (of als cadeautje aan jezelf natuurlijk).

Karin Luttenberg – Handlettering doe je zo! | Uitgeverij: Moon | Bekijk op Bol.com
CIJFER: (8.0)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply Joanne

  Echt een leuk boek! Handlettering ziet er altijd zo mooi uit. Lijkt me gaaf als je dat eenmaal onder de knie hebt 🙂

  20 mei 2017 at 10:29
 • Reply R&R

  Wat een leuk boek, alleen de vormgeving al ziet er erg mooi uit!

  20 mei 2017 at 18:00
 • Reply Evelyne

  Dit is wel een boek die ik kado zou doen aan een creatieve vriendin 🙂

  20 mei 2017 at 18:36
 • Laat een reactie achter