Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Reizen

8x hotspots in Boedapest

Leuke hotspots in Boedapest


LOCATIE: BOEDAPEST, HONGARIJE

Boedapest: je gaat erheen zonder grote verwachtingen. Maar als je terugkomt heb je deze stad op je lijstje van favoriete steden staan. Dus twijfel je nog om een citytrip naar Boedapest in te plannen? Lees dan even verder, want ik weet zeker dat je daarna overtuigd bent (en als je gewoon op zoek bent naar inspiratie: ik laat je natuurlijk de leukste hotspots in Boedapest zien).

Boedapest (of internationaal: Budapest) is de hoofdstad van Hongarije en is een samensmelting van de twee steden Buda en Pest. Buda en Pest liggen ieder aan een zijde van de rivier de Donau. Door middel van verschillende bruggen kun je simpel van het ene stadsdeel naar het andere stadsdeel lopen. Buda staat bekend om zijn heuvels en Pest juist om zijn uitgaansgelegenheden. We hebben voornamelijk Pest ontdekt (daar stond ook ons hotel), maar we zijn ook een dagje naar Buda geweest. Bekijk hieronder een aantal leuke hotspots en mijn foto’s in Boedapest!

1. De Vrijheidsbrug (Szabadság híd)

Hotspots in Boedapest: De Vrijheidsbrug (Szabadság híd)

De Vrijheidsbrug is één van de negen bruggen over de Donau in Boedapest. Het is de zesde brug in het rijtje en het heeft een karakteristieke groene kleur. Er staan vier roofvogels op de torens van de brug (of eigenlijk een turul: een mythische vogel als symbool van de Hongaren).

Ik weet niet of dit de mooiste brug in Boedapest is, maar we zijn er wel heel vaak overheen gelopen. Maar wat ik er vooral mee wil zeggen: loop een keer over één van de negen bruggen. Je kunt zo van Buda naar Pest lopen met uitzicht over de heuvels van Buda. En als je even stilstaat heb je geweldig uitzicht over de Donau en de andere bruggen.

2. Koffie drinken bij Centrál Kavehaz

Koffie drinken bij Centrál Kavehaz, Boedapest

Als je van koffie houdt weet ik zeker dat je Centrál Kavehaz een aanrader zult vinden. Dit is één van de oudste cafés in Boedapest waar vroeger veel schrijvers en andere kunstenaars te vinden waren. Het is een ruim en authentiek ingericht gebouw met een goede ligging. Het ligt namelijk vlakbij verschillende universiteiten, waardoor je er veel studenten zult tegenkomen. Maar waarom het echt leuk is om een bezoekje te brengen aan dit leuke koffietentje: de vele soorten koffiesmaken (en de lekkere gebakjes)!

CENTRAL CAFÉ | ADRES: KÁROLYI MIHÁLY U. 9, BOEDAPEST


3. Fietsen huren in Boedapest

Fietsen huren in Boedapest (hotspots)

Wil je de stad in een korte tijd goed verkennen? Dan is een fiets huren misschien een optie. Het is natuurlijk niet een echte fietsstad (zoals in Nederland), maar dat maakt het alleen maar leuker. Er zijn bijvoorbeeld op veel plekken in de stad geen fietspaden. En dat is een leuk avontuur kan ik je vertellen. Maar je ziet de stad wel in een dag aan je voorbij vliegen. Met een gids krijg je gelijk alle highlights van de stad te zien en heb je wat extra achtergrondinformatie over Boedapest.

Fietsen huren in Boedapest (hotspots)

De Grote Markthal

Als het weer een beetje tegenzit is een kijkje in de Grote Markthal (Nagy Vásárcsarnok) misschien een idee. Dit is een overdekte markt in het centrum van Boedapest met 200 kraampjes waar je verse etenswaren en souvenirs kunt scoren.

Hotspots in Boedapest: Grote Markthal

Het is een populaire plek in Boedapest en je zult er dus ook veel toeristen zien lopen. Maar dat is ook niet zo gek, want deze markt behoort tot één van de mooiste markten in Europa. Het is zeker een bezoekje waard, al zie je wel veel dezelfde marktjes voorbijkomen.

Hotspots in Boedapest: Grote Markthal

NAGY VÁSÁRCSARNOK | ADRES: VAMHAZ KÖRÚT 1-3, BOEDAPEST


5. Met de boot naar Margit-sziget (Margaretha-eiland)

Hotspots Boedapest: Met de boot naar Margit-sziget (Margaretha-eiland)

Wist je dat er ook een klein eilandje in het midden van de Donau ligt? Margit-sziget (of Margaretha-eiland) is een eiland zonder auto’s met ontzettend veel groen. Door middel van een leuk boottochtje kom je terecht op dit eiland en daar kun je eindeloos rondlopen (of een duofiets huren als je geen zin hebt om te lopen). Zeker een bezoekje waard als het lekker weer is!

6. Het parlementsgebouw

Hotspots in Boedapest: Het Parlementsgebouw

Het Hongaarse parlementsgebouw (Országház) ligt aan de Donau (Pest-zijde) en is heel mooi te bewonderen vanuit de boot naar het Margaretha-eiland of als je met de kabelbaan de Burchtheuvel bezoekt en uitzicht hebt over dit enorme gebouw (daar heb ik deze foto gemaakt). Zo indrukwekkend! Het gebouw moet ’s avonds heel mooi verlicht zijn, dus je zou een extra tripje naar de Burchtheuvel kunnen inplannen in de avond. Daarnaast is het koninklijk paleis ook een bezoekje waard.

7. Met een kabelbaan naar de Burchtheuvel

Hotspots in Boedapest: Met een kabelbaan naar de Burchtheuvel

Met een kabelbaan kun je omhoog naar de Burchtheuvel voor een prachtig uitzicht over Pest! (Dit kan natuurlijk ook gewoon door te wandelen of door met de bus te gaan, maar daar kwamen wij iets later achter). De kabelbaan is leuk, maar niet echt spectaculair. Het uitzicht op de heuvel is daarentegen vele malen indrukwekkender en zeker de moeite waard!

Hotspots in Boedapest: Met een kabelbaan naar de Burchtheuvel

BUDAVÁRI SIKLÓ | ADRES: CLARK ÁDÁM TÉR, BOEDAPEST


8. Ruïnebar Szimpla Kert

Als je in Boedapest bent is een bezoekje aan een ruïnebar of ruïnepub een echte must. Aan de buitenkant lijken deze pubs verlaten met grauwe dichtgetimmerde ramen. Maar als je eenmaal binnen bent weet je dat deze eerste indruk niet klopt. In deze oude gebouwen vind je bijzondere kamertjes met kleine bars en nachtclubs. Soms zit er zelfs een tuin (‘Kert’ in het Hongaars) bij. Deze ruïnebars vind je voornamelijk in de Joodse buurt waar veel leegstaande panden te vinden zijn.

8x Hotspots in Boedapest: Ruïnebar Szimpla Kert
Bron: Jorge Franganillo

In 2001 werd de eerste ruïnebar in een oude kachelfabriek geopend: Szimpla Kert. En dat is precies de bar die ik vanbinnen gezien heb. Wat een beleving! Heel veel kamertjes, een grote tuin en iets met Italianen en de liedjes van Eros Ramazotti. Kortom: een leuke avond om niet snel te vergeten! Het is trouwens niet alleen een plek om ’s nachts te bezoeken, maar je kunt er ook overdag wat eten of drinken.

SZIMPLA KERT | ADRES: KAZINCZY U. 14, BOEDAPEST

Hotspots in Boedapest - Openbaar vervoer, tram

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply Donna

  Wat een prachtige foto’s! Dankjewel voor de tips!

  26 mei 2017 at 10:46
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Het lijkt me een mooie stad!

  27 mei 2017 at 09:01
 • Reply Sheila

  Ik ging vroeger vaak naar Budapest. Dus veel herken ik. Ik vind het een super leuke stad, maar ben er al een eeuwigheid niet meer geweest.

  30 mei 2017 at 13:17
 • Laat een reactie achter