Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Reizen

4x hotspots in Kuala Lumpur, Maleisië

Kuala Lumpur stadsbeeld, Maleisië


LOCATIE: KUALA LUMPUR, MALEISIË

Als je op vakantie gaat naar Maleisië, ben je waarschijnlijk van plan om je reis te beginnen of eindigen in de bruisende hoofdstad van dit land, namelijk: Kuala Lumpur. Vorig jaar deed ik samen met een vriendin hetzelfde. Lees hieronder mijn hotspots met heel veel foto’s!

Enkele feitjes over Kuala Lumpur

Wolkenkrabbers, Kuala Lumpur, Maleisië

Kuala Lumpur, of in de volksmond KL, is de hoofdstad van het mooie land Maleisië en kenmerkt zich enerzijds door mooie oude gebouwen en kleine marktjes en anderzijds door moderne wolkenkrabbers en grote winkelcentra. Kuala Lumpur is voor ongeveer 50% Islamitisch, maar kent daarnaast vele andere religies zoals het hindoeïsme en Chinese religies.

Hotels in Kuala Lumpur

Somerset hotel in Kuala Lumpur, Maleisië

In Kuala Lumpur heb je een tal aan mogelijkheden qua hotels. Je kunt voor een paar euro per dag in een hostel verblijven, maar je kunt ook voor een viersterrenhotel met zwembad op het dak gaan voor relatief veel minder geld dan in Europa.

Somerset hotel in Kuala Lumpur, Maleisië

Voor mijn verjaardag kreeg ik de overnachting in dit hotel cadeau. Zo gaaf! Het was een ontzettend luxe kamer met inloopkast, woonkamer, wasmachine en keukentje ineen. Maar het zwembad op het dak was het toppunt. Ideaal na een lange dag slenteren door deze grote stad.

Somerset hotel in Kuala Lumpur, Maleisië

SOMERSET HOTEL | ADRES: NO 187, JALAN AMPANG, 50450, KUALA LUMPUR


1. Petronas Twin Towers

Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur, Maleisië

Als je door Kuala Lumpur loopt, kun je niet om dit gebouw heen: de Petronas Twin Towers. Heel indrukwekkend om deze torens in het stadsbeeld van Kuala Lumpur te zien. Vooral ’s avonds is dit gebouw prachtig om te bezoeken!

Als je trouwens besluit om dit gebouw te beklimmen moet je snel zijn: de tickets zijn namelijk snel uitverkocht. Als je slim bent bestel je je tickets al online. Zo hoef je niet in een lange rij te staan om uiteindelijk teleurgesteld te worden. Het is ons in ieder geval niet gelukt om naar boven te gaan. Achteraf gezien vind ik dat eigenlijk niet zo erg. Het meest indrukwekkende gebouw in Kuala Lumpur is tenslotte dit gebouw en die zie je niet als je bovenin naar de skyline van Kuala Lumpur zit te kijken. 😉

Ice tea drinken bij Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur, Maleisië

PETRONAS TWIN TOWERS | ADRES: KUALA LUMPUR CITY CENTRE, 50088 KUALA LUMPUR
OPENINGSTIJDEN: DINSDAG T/M ZONDAG VAN 9:00 – 21:00 UUR.


2. Chinatown

Chinatown, Kuala Lumpur, Maleisië

Chinatown is een gezellige wijk met allerlei marktjes, winkels en eetgelegenheden. Dit is dé plek waar backpackers naartoe gaan. Het is er dan ook gezellig druk met veel namaaktassen en souvenirs. Het is een leuke plek om doorheen te slenteren en de Chinese keuken te ontdekken. Daarnaast geven de vele Chinese ‘lampionnen’ in de lucht een mooie sfeer!

Chinatown, Kuala Lumpur, Maleisië

CHINATOWN | ADRES: JALAN PETALING, 50000 KUALA LUMPUR


3. Batu Caves

Batu Caves, Kuala Lumpur, Maleisië

De Batu Caves is een prachtige Hindoetempel in een grot net buiten Kuala Lumpur (zo’n 15 km) en is wat mij betreft een bezienswaardigheid dat je niet moet missen als je in Maleisië bent. De kalkstenen Hindoetempels vind je in een grot, waarvoor je eerst 272 treden moet beklimmen. Als je je omdraait zie je een prachtig uitzicht over de stad Kuala Lumpur.

Batu Caves, Kuala Lumpur, Maleisië

Ik vond vooral het grote gouden beeld voor de grotten een echte aanrader. Maar ook de opening in de bovenkant van de grot en de vele beelden rondom de trappen waren mooi om te zien.

Batu Caves aapje, Kuala Lumpur, Maleisië

Daarnaast lopen er heel wat aapjes rond die alles pakken wat los en vastzit (dus zet geen zonnebril op als je daar bent, je bent ‘m gegarandeerd kwijt haha. Ik heb heel wat etenswaren, zonnebrillen en waterflesjes verloren zien gaan door deze brutale aapjes!).

Batu Caves aapje, Kuala Lumpur, Maleisië

Voordat we de trap beklommen, kregen we een baksteen in ons hand gedrukt. We hadden geen idee waarom we deze naar boven moesten nemen. Was het iets religieus? We wilden niet respectloos overkomen, dus liepen we met bloed, zweet en tranen met een zware baksteen omhoog, ondertussen foto’s makend (wat nog best een opgave is met een baksteen in je hand) en genietend van het steeds mooiere uitzicht.

Batu Caves, Kuala Lumpur, Maleisië

Eenmaal boven bleek dat ze aan het verbouwen waren en elke toerist een baksteen mee moest nemen naar boven zodat de bouwvakkers wat minder werk hadden. Ik voelde me een beetje dom toen ik bovenkwam…

Batu Caves, Kuala Lumpur, Maleisië

BATU CAVES | ADRES: 68100 BATU CAVES, SELANGOR.


4. Menara KL Tower

KL Tower, Kuala Lumpur, Maleisië

De KL Tower, niet te verwarren met de bekende Twin Towers, is één van de hoogste communicatietorens ter wereld en is 421 meter hoog. Hij deed me natuurlijk een beetje denken aan de Berlijnse Fernsehturm. Eenmaal boven (de toren staat namelijk op een heuvel en is daardoor hoger dan de Petronas Twin Towers!) lijkt het net een attractiepark met allerlei activiteiten rondom de ingang van de toren. Daarnaast is het extreem toeristisch waardoor wij de toren alleen vanaf de grond bekeken hebben. Als je er toch naartoe gaat is het een aanrader om dat ’s avonds te doen: je hebt op een heldere avond dan prachtig uitzicht over het verlichte Kuala Lumpur en de Twin Towers.

KL TOWER | ADRES: NO. 2 JALAN PUNCHAK OFF JALAN P.RAMLEE, 50250 KUALA LUMPUR
OPENINGSTIJDEN: ELKE DAG VAN 9:00 – 22:00 UUR.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Heerlijk zo’n luxe hotel!

  9 juli 2017 at 08:58
 • Reply Donna

  Wat een prachtige foto’s! Ik vind die uitzichten ergens ook een beetje overrated… Je betaalt een hoop geld en bent vervolgens boven in een paar minuten eigenlijk al wel uitgekeken. En inderdaad, je kan het mooie gebouw zelf helemaal niet zien als je er in staat!

  9 juli 2017 at 10:30
 • Reply Sheila

  Ik vind de Batu Caves ook altijd mooi!! In KL verblijf ik altijd bij een goede vriendin. Eén keer moest ik vanuit Vietnam overstappen in KL. Ik had daar 7 uur de tijd voor. Toen heb ik haar geappt en ze is me komen ophalen van de airport. We zijn ergens lekker sushi gaan eten in KL zelf en daarna heeft ze me weer terug op de airport afgezet. Een super leuke actie was dat.

  14 juli 2017 at 10:55
 • Reply Florentine

  Wat gaaf dat je hier geweest bent. Ik vind dat je onwijs mooie foto’s gemaakt hebt.

  20 juli 2017 at 14:00
 • Laat een reactie achter