Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Boeken 2

Recensie: Griet op de Beeck – Kom hier dat ik u kus

Recensie: Griet op de Beeck - Kom hier dat ik u kus

SAMENVATTING:
Je volgt Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

MIJN MENING OVER DIT BOEK
Ik zag ‘Kom hier dat ik u kus’ overal voorbijkomen met alleen maar positieve reacties. Dus ook al vond ik de titel niet echt aantrekkelijk, ik besloot het boek toch een kans te geven. En ik zal eerlijk zijn, ik had niet het gevoel dat ik een uitzonderlijk boek aan het lezen was. Het ging gewoon over een leven van een meisje in drie delen. De relatie tussen haar ouders, broer en vriend worden daarbij beschreven, maar echt bijzonder vond ik dat niet. Natuurlijk, het is heel mooi geschreven, maar dat was het ook wel een beetje voor mij.

Daarnaast vond ik de Vlaamse taal een beetje irritant. Ik kon maar niet wennen aan de ‘gij’s’ die om je oren vlogen. Ik had dit boek dan ook bijna een onvoldoende gegeven.

Totdat ik het einde las. Heel mooi om de band tussen vader en dochter te zien na alles wat er gebeurd is. Er bleven nog wel wat vragen bij mij achter (wat is er nu gebeurd met het zusje en haar stiefmoeder? Daar werd niks meer over gezegd helaas). Maar mooi was het einde zeker.

Al met al vond ik het gewoon niet zo indrukwekkend, Ik kon me ook niet zo goed inleven in de hoofdpersonen waardoor het voor mij niet zo’n aanrader werd. Maar dat zal wel weer aan mij liggen, want echt iedereen is laaiend enthousiast over dit boek…

Griet op de Beeck – Kom hier dat ik u kus | Prometheus | Bekijk op Bol.com
CIJFER: (5.5)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply Donna

  Oh, hmm. Dit boek klinkt ook niet echt als iets voor mij. Deze sla ik over denk ik!

  3 juli 2017 at 21:50
 • Reply Anneke

  Jammer, ik vond het echt een mooi boek. :]

  5 juli 2017 at 09:37
 • Reply Eveline - YA boeken

  Zonde, het boek trok mij ook nooit zo maar nu weet ik dat ik hem beter kan laten liggen. xx

  6 juli 2017 at 10:31
 • Laat een reactie achter