Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Boeken

Recensie: Nicola Yoon – Alles wat je lief is

Recensie: Nicola Yoon - Alles wat je lief is

SAMENVATTING:
Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg…

MIJN MENING OVER DIT BOEK
Wat een bijzonder boek is dit! Young adult-boeken zijn normaal niet zo mijn ding. Maar toen ik de trailer van de film Everything, Everything zag en ik erachter kwam dat het een verfilming was van het gelijknamige boek, werd ik toch nieuwsgierig en besloot ik het boek een kans te geven.

En daar heb ik absoluut geen spijt van! Het is een dun boek, maar je hebt toch een goed beeld van hoe Madeline leeft en denkt, zonder dat de details de overhand kregen. De hele korte hoofdstukjes waren dan ook heerlijk om te lezen.

De plottwist zag ik eerlijk gezegd niet aankomen. Je merkt vaak bij dit soort boeken dat je het einde al vanaf het begin kunt voorspellen. Dat was bij dit boek totaal niet het geval. Natuurlijk zijn de onderwerpen wel voorspelbaar: er zit veel liefde in, de enorme levenslust van Madeline terwijl ze de wereld niet kent en enorm ziek is. En natuurlijk heeft de bezorgde moeder een hoofdrol in dit verhaal. Maar dat alles maakt het juist een prachtig verhaal met een heel schokkend einde.

Het is een lief, ontroerend en bijzonder boek dat leest als een trein. De afwisseling tussen hoofdstukken, chatberichten en tekeningen maken het een mooi boek. Ik ben dan ook blij verrast: ik vind een young adult-boek gewoon goed! 😉

Nicola Yoon – Alles wat je lief is | Uitgeverij: Querido | Bekijk op Bol.com
CIJFER: (8.0)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Het lijkt me een mooi boek!

  25 september 2017 at 17:44
 • Reply Anneke

  Ik vond het ook echt een prachtig verhaal. 🙂

  25 september 2017 at 19:16
  • Reply Lyanne

   Ja vond ik dus ook! 🙂 Heb je de film al gezien?

   27 september 2017 at 09:33

  Laat een reactie achter