Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Boeken

Meet & Greet met Camilla Läckberg!

Meet & Greet met Camilla Läckberg in Utrecht!

Camilla Läckberg. Ik ben een aantal jaar geleden midden in haar serie begonnen en had daar totaal geen spijt van. Ik besloot om de rest van de serie op mijn to read lijstje te zetten, maar helaas is het daar nooit meer van gekomen. Totdat ik het persbericht van Ambo|Anthos zag met haar nieuwe boek Heks. Deze moest ik lezen!

En dat gaat ook zeker gebeuren, want ik was vorige week uitgenodigd door ECI voor een meet & greet met deze schrijfster en kocht daar dus haar nieuwe boek (met handtekening uiteraard). Benieuwd wat ze te zeggen had in dit interview? Lees dan even verder voor mijn hoogtepunten.

Meet & Greet met Camilla Läckberg in Utrecht!

Waar gaat het boek Heks over?

SAMENVATTING:
Wanneer een jong meisje van een boerderij net buiten Fjällbacka verdwijnt, denkt men meteen aan een oude zaak. Dertig jaar geleden verdween daar namelijk een vierjarig meisje dat later werd teruggevonden en vermoord. Destijds werden twee tienermeisjes beschuldigd van deze moord; de één leidt sindsdien een teruggetrokken bestaan in Fjällbacka en de ander is een beroemde actrice die even is teruggekeerd. Patrik Hedström acht de kans klein dat er een verband is tussen de verdwijningen, maar moet de mogelijkheid toch onderzoeken, daarbij bijgestaan door schrijfster Erica Falck. Hoe dieper ze in de zaak verwikkeld raken, hoe meer ze zich realiseren dat deze ver teruggaat in de geschiedenis.

Heks is inmiddels alweer deel 10 uit de serie over Patrik Hedström en Erica Falck. Wil je beginnen met het eerste boek uit deze misdaadserie? Dan is dit de goede volgorde:

01. IJsprinses
02. Predikant
03. Steenhouwer
04. Zusje
05. Oorlogskind
06. Zeemeermin
07. Vuurtorenwachter
08. Engeleneiland
09. Leeuwentemmer
10. Heks

Al is deze serie prima los van elkaar te lezen. Zo ben ik ooit begonnen met het boek Steenhouwer en dat was prima te doen. Ik had totaal niet door dat ik midden in een serie was beland.

Meet & Greet met Camilla Läckberg in Utrecht!

Schrijfster of seriemoordenaar?

Camilla begon al op jonge leeftijd met het schrijven van verhalen. Toen ze vier jaar oud was, ‘schreef’ ze al haar eerste verhaal. Niet over paarden, zoals de meeste meisjes deden, maar een eng verhaal. Lachend vertelde ze dan ook dat ze twee keuzes had in het leven: of ze werd een thrillerauteur of een seriemoordenaar. Gelukkig werd het schrijfster, want haar boeken zijn nogal heftig.

Patrik Hedström en Erica Falck

Ze schreef haar eerste boek met het idee dat Erica Falck haar enige hoofdpersoon zou worden. Dat liep toch even anders, omdat ze een politieman wilde toevoegen aan haar verhaal. Politieman Patrik Hedström werd geboren. In eerste instantie was Patrik een vervelende man (er waren zelfs lezers die hun baas erin herkende), maar hoe meer boeken ze schreef, hoe liever en vriendelijker Patrik werd. Stiekem is ze een beetje van Patrik gaan houden. Het is dan ook niet zo gek dat ze een politieman als vriend heeft.

Bitterbal in het Zweeds

De Nederlandse taal is voor Camilla af en toe een beetje vreemd, zoals je op haar Instagram kunt zien. De woorden ‘bitterbal’ en ‘klantenservice’ betekenen in het Zweeds namelijk iets héél anders (zoek dat maar eens op…).

Meet & Greet met Camilla Läckberg in Utrecht!

Ik kan niet wachten om dit boek te gaan lezen! Al zal het wel eventjes duren voordat er een recensie online staat: het boek telt namelijk meer dan 600 pagina’s. Bedankt ECI voor deze leuke uitnodiging en bedankt Iris omdat je mijn fotograaf wilde zijn!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Mrs. T.

  Ik het al uit. Erg van genoten. En ik vind de rode draad in deze serie een echte toevoeging.

  3 oktober 2017 at 19:02
 • Reply Deborah Hamar

  Aaah tof dat ze een nieuw boek heeft. Ik vond de serie geweldig. Heb ze achter elkaar uit gelezen.

  4 oktober 2017 at 15:55
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Super leuk. Helaas heb ik nog geen boek van haar kunnen lezen, maar ze spreken me zeker aan dus staan op mijn lijstje!

  4 oktober 2017 at 20:24
 • Reply Iris

  Heel leuk artikel! Ik ga Heks snel lezen (of toch eerst beginnen met deel 1 van de reeks…). Was gezellig mopje, op naar de volgende meet & greet!

  7 oktober 2017 at 09:39
 • Laat een reactie achter