Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Interieur

Een boek als plantenbak gebruiken

YOY design: Een boek als plantenbak gebruiken

Ik was vroeger niet zo gek op planten. Of eigenlijk was het meer andersom: planten waren niet zo gesteld op mij. Waar dat aan lag? Ze gingen in mijn omgeving gewoon heel snel dood. Zo simpel was het. Dus in mijn oude studio stonden overal nepplanten van Ikea. Je moet wat als je een beetje groen in huis wilt. Maar erg blij was ik daar niet mee.

Totdat ik ging verhuizen naar mijn huidige appartement en de zon niet standaard op al mijn ramen scheen. Ineens bleven mijn geliefde plantjes leven. En dan heb ik het niet over één plant. Nee, ze staan er nu, 2 jaar later, nog steeds allemaal! Wie had dat gedacht?

YOY design: Een boek als plantenbak gebruiken

Stiekem ben ik daar best een beetje trots op. En om dat te vieren heb ik een leuke plantenbak gevonden voor boekliefhebbers. Het is een vaas en boek ineen. Handig als je weinig ruimte hebt en toch wat extra groen in huis wilt hebben. Of als je je boekenkast een kleine metamorfose wilt geven. Want origineel is het zeker. Wanneer zie je nu een plant uit een boek groeien?

Nu wil je natuurlijk het liefst direct naar de winkel rennen om deze vaas te kopen. Maar ik zou eerlijk gezegd niet weten welke winkel dat dan is. Je ziet ‘m overal voorbijkomen (nou ja, overal… ik zag deze vaas voornamelijk op Pinterest, maar ‘overal’ klinkt wat indrukwekkender) en toch vond ik nergens een prijs of een winkel. Maar is het niet veel leuker om deze vaas in een boek zelf te maken? Met een beetje creativiteit heb je dit zo gemaakt. Een leuk DIY-project voor de decembermaand lijkt mij zo. En daar mag je wat mij betreft gewoon een nepplant van Ikea voor gebruiken. 😉

Ontwerp van: YOY Design | Naam: The Book Vase | Prijs: Onbekend
Foto’s: Yasuko Furukawa

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

27 reacties

 • Reply Annelies@Boekboetiek

  Leuk! Ik ben ook geen plantenwonder. Krijg alles kapot…

  3 oktober 2013 at 20:34
 • Reply Kim

  Grappig zeg!

  3 oktober 2013 at 20:35
 • Reply Eline

  Wat een leukie!

  3 oktober 2013 at 20:47
 • Reply mw ekster

  Leuk! Volgens zie ik een goeie DIY variant:-)

  3 oktober 2013 at 21:25
 • Reply Dina

  Wat staat dat lief zeg!

  4 oktober 2013 at 07:15
 • Reply Sophie

  Dit ziet er echt super leuk uit:)

  4 oktober 2013 at 08:38
 • Reply Inge

  Mooi hoor! Ik kwam een keer deze DIY tegen:
  http://www.apartmenttherapy.com/diy-book-planters-145212
  Handige mensen kunnen zo aan de slag!

  4 oktober 2013 at 10:45
 • Reply Karlijn

  Haha, dit ziet er nog eens leuk uit! En inderdaad erg handig.

  4 oktober 2013 at 11:06
 • Reply Eva

  Wat leuk zeg! En bedacht inderdaad dat die kleine ruimte toch helemaal niet groot genoeg is voor een plant, maar neppe planten doen natuurlijk niet zo moeilijk 😉

  4 oktober 2013 at 11:35
 • Reply Mrs. T.

  Wat leuk zo’n plantenboek.

  4 oktober 2013 at 14:33
 • Reply Sas

  Oh wat super leuk!!

  4 oktober 2013 at 15:28
 • Reply Sarah

  Oh, dat ziet er super tof uit! Ik ben ook een echte ramp als het aankomt op planten. Geen plant overleeft het als ik er twee weken voor moet zorgen, dat heb ik deze zomer ondervonden. Het worden dus ook valse plantjes van Ikea voor mij!

  4 oktober 2013 at 19:35
 • Reply Wanda

  Dat is wel een hele leuke! Wij hebben ook maar 3 planten in huis en als vriendlief er niet aan denkt om ze water te geven dan werd het ‘ em echt niet want ik denk er echt niet aan!

  4 oktober 2013 at 19:46
 • Reply Jess

  Bij mij gaan planten ook altijd dood helaas. Dit is wel heel gaaf trouwens 😉

  4 oktober 2013 at 21:01
 • Reply Kiss & Make-up

  He wat een leuk idee 😀

  4 oktober 2013 at 21:14
 • Reply Gwen

  Ooh wat een gaaf ding zeg! 😀

  4 oktober 2013 at 21:59
 • Reply Limoentje

  Oh, die zijn echt heel leuk! Zou voor mij ideaal zijn 🙂

  5 oktober 2013 at 05:16
 • Reply westmus

  Dit ben ik! 🙂 Hier staan ook alleen maar planten van Ikea. Ik geef ze toch af en toe wat water hoor. Om het stof eraf te wassen. 🙂

  5 oktober 2013 at 08:29
 • Reply Evey

  Haha herkenbaar. Leuk dinkie is dit!

  5 oktober 2013 at 10:13
 • Reply cuisineceline

  ooh! dit is leuk zeg!

  5 oktober 2013 at 20:19
 • Reply Michelle @ The World is a Book

  Die is super leuk!

  5 oktober 2013 at 23:01
 • Reply Anouk

  Wat ontzettend leuk!! Heel handig en het fleurt alles meteen een beetje op, wat een leuk concept! Ideaal hier, een levende plant leeft maar 2maanden :D.

  6 oktober 2013 at 11:37
 • Reply Regina

  Wat ontzettend leuk! Ik heb zo’n vaasje nog niet eerder gezien!

  6 oktober 2013 at 17:41
 • Reply appelig

  Lollig, zo’n plant tussen je boeken.

  7 oktober 2013 at 08:09
 • Reply Laura

  Haha die is zo leuk!

  8 oktober 2013 at 12:12
 • Reply Jana

  Wauw wat tof ! Ik heb zelf best een uitgebreide boekencollectie dus deze blog is echt tof ! Jou volg ik zeker via bloglovin ! x Jana

  10 oktober 2013 at 19:47
 • Reply Laura - what about her

  Wat een geweldig item zeg, heel erg leuk! Ik heb ook een hangplant tussen m’n boeken staan. Wel een echte.Ik geef hem direct maar even water hahah.

  14 oktober 2013 at 11:56
 • Laat een reactie achter