Recensie: Nicci French - Blauwe maandag

Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden. Kan Frieda’s kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het vinden van het jongetje?

Mijn mening over dit boek
Het boek begon voor mij een beetje rommelig: heel veel hoofdpersonen en korte alinea’s met wisselende personen erin. Ik dacht soms zelfs dat mijn e-reader bladzijdes oversloeg, omdat ik het verhaal niet helemaal meer begreep. Ik zeg dus eerlijk dat ik niet zo enthousiast begon aan dit eerste deel van Frieda Klein.

Maar na verloop van tijd begon ik in het verhaal te komen. De losse flarden die ik in de eerste hoofdstukken niet snapte werden steeds meer duidelijk en uiteindelijk kwamen al deze verhaallijnen bij elkaar in een super spannend slot. Als je denkt dat je alles begrepen hebt in de laatste hoofdstukken heb je het mis. Het allerlaatste hoofdstuk is namelijk zo goed dat ik echt even moest bijkomen.

Een boek dat voor mij niet heel goed begon, maar uiteindelijk insloeg als een bom. Ik ben nu al benieuwd naar het tweede en derde deel! Ze staan in ieder geval al klaar op mijn e-reader.

7.0

Nicci French – Blauwe maandag
Anthos | 9789041420565
€ 12,50 | Koop dit boek hier.

# # #

22 september 2013

Comments

Ik heb mijn e-reader ook wel eens de schuld gegeven als ik een verhaal even niet volgde, haha. Ik vind een rommelig begin wel jammer, een boek moet mij het liefst meteen pakken.

Ik heb het wel vaker dat ik in het begin totaal niet weet wie wie is haha, dus dat komt me helaas wel bekend voor. Alsnog ben ik wel benieuwd naar dit boek geworden!

Vroeger verslond ik de boeken van Nicci French maar op de een of andere manier heb ik dit boek nog steeds niet gelezen en het staat al 1.5 jaar in de kast… ga het toch maar eens lezen 😉

Goed dat je door bent gaan lezen! Ik ben ooit aan een van hun boeken begonnen, maar doordat ik ook de eerste bladzijden niet begreep, er niet in kon komen, heb ik het boek nooit uitgelezen. Het liefst word ik vanaf de allereerste pagina in het boek gezogen.

Geef een reactie