MINI-REVIEW: Sebastian Fitzek – Het Joshuaprofiel

Waar gaat ‘Het Joshuaprofiel’ over?

De mislukte schrijver Max is een brave burger. Dit in tegenstelling tot zijn broer, die in een gesloten psychiatrische inrichting zit. Maar Max heeft nog nooit iets illegaals gedaan in zijn leven. Tot nu toe. Binnen een paar dagen zal hij éen van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar mensen toe in staat zijn, hij weet het alleen zelf nog niet. Er zijn echter mensen die er wel van afweten en die willen hem vermoorden voordat het te laat is…

Als je dit boek in je strandtas hebt zitten, weet ik zeker dat je het dobberen in de zee wel kunt vergeten. Je bent de tijd namelijk zo vergeten. Er zit ontzettend veel spanning en sensatie in en daardoor is geen enkele bladzijde saai.

De onderwerpen zijn ook goed gekozen: big data en pedofilie. Hoe veilig is big data? En is pedofilie wel zo zwart/wit? Hij legt deze onderwerpen voor je op tafel en het zorgt ervoor dat je bij het dichtslaan van het boek toch even aan het nadenken bent over deze onderwerpen.

Wat me wel opviel: het was een vrij ongeloofwaardig verhaal. Er gebeurt ontzettend veel. Voor de spanning is dit goed, maar voor de geloofwaardigheid iets minder. Zijn dochter heeft bijvoorbeeld aan het begin van het boek al 2 gevaarlijke situaties overleefd. Dit is lastig voor te stellen in het echte leven.

Toch geef ik dit boek een dikke 8, want ik heb van iedere bladzijde genoten. De spanning was goed, het verhaal was interessant en de hoofdpersonen waren goed doordacht. Na het eindwoord van de schrijver kwam ik er pas echt achter wat hij wilde bereiken met dit verhaal.

Conclusie

En juist door het eindwoord in combinatie met het vlotte schrijfwerk van Fitzek verdient dit boek een hoog cijfer. Tel daar de spannende wendingen bij op en je hebt het boek in no time uit. Dat het boek wat ongeloofwaardig is, ben je dan ook snel vergeten. Wat mij betreft een aanrader om te lezen in de vakantie!

Boekentip van Readabook.nl


Sebastian Fitzek – Het Joshuaprofiel | The House of Books | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(8.0)


6 reacties

  1. Leuk dat ik deze van je mocht lenen! Ik heb hem snel uitgelezen, hij was erg spannend. Er gebeurt heel veel maar je hebt geen idee in hoeveel tijd. Hoeven die mensen niet te slapen ofzo? Ook wel gek dat die schrijver uit het verhaal zelf is vergeten waar z’n eigen boek over ging, haha. Nu snel aan je volgende boek beginnen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *