Boekrecensie: Camilla Grebe - De minnares

Waar gaat ‘De minnares’ over?

Emma Bohman ontmoet in de winkel waar ze werkt de charmante Jesper Orre. Ze raakt tot over haar oren verliefd, maar de zakenman staat er op dat hun relatie geheim blijft en ze belooft niemand over hun verhouding te vertellen. Twee maanden later wordt in de hal van een riante villa het lichaam van een vrouw gevonden, zonder hoofd. De eigenaar van het huis is spoorloos verdwenen en de identiteit van de vrouw is een raadsel. Het onderzoek naar de onthoofde vrouw dreigt al snel vast te lopen, maar dan ontdekt inspecteur Peter Lindgren dat de zaak opvallende gelijkenissen vertoont met een onopgeloste moord van tien jaar geleden…

De minnares van Camilla Grebe is een origineel boek met drie hoofdpersonen: politie-agent Peter, psycholoog Hanna en de vermiste Emma. Deze hoofdpersonen worden per hoofdstuk afgewisseld en dat las heerlijk weg. Daarnaast wordt er veel geswitcht tussen het heden en verleden waardoor de spanning er lekker in zat.

Totdat ik ongeveer op de helft van het boek was. Het middenstuk werd namelijk wel een beetje langdradig. Camilla dwaalde wat af en beschreef wel erg gedetailleerde beschrijvingen van de hoofdpersonen. Daardoor legde ik het boek net iets te vaak weg. Maar gelukkig maakte het einde alles goed. Je zou de dader kunnen raden, maar ik zag hem absoluut niet aankomen. Dat maakt een thriller altijd zo leuk om te lezen.

Conclusie

Dus, wat vond ik nu eigenlijk van dit boek? Als je van Scandinavische thrillers houdt moet je wel even wennen aan dit boek. Het is niet een mega spannend verhaal, zoals de meeste Scandinavische thrillers dat wel hebben. Maar uiteindelijk zul je het toch een heerlijk boek vinden om op een koude zondag (of in de kerstvakantie!) te lezen.

Boekentip van Readabook.nl


Camilla Grebe – De minnares | Uitgeverij: Cargo | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(7.0)


Reacties

Mijn probleem met de Scandinavische schrijvers is dat hun boeken nooit echt heel spannend zijn. interessant wel, maar spannend? Nee. Ik denk dat ik daarom dit boek aan mij voorbij laat gaan.