Hoe bevalt Kobo Plus?

Een tijdje geleden schreef ik een enthousiast artikel over een nieuw abonnement: Kobo Plus. Wat dit precies is? Voor een vast bedrag per maand (€ 9,99) heb je met dit nieuwe abonnement onbeperkt beschikking over een groot aanbod van digitale boeken.

Lees hier meer info over dit abonnement. Net voordat ik op vakantie ging naar Zakynthos, besloot ik Kobo Plus eens een kans te geven.

Een proefabonnement bij Kobo Plus

Voor mij was dit de reden om Kobo Plus uit te proberen: je kunt een proefabonnement nemen! Dit vind ik altijd zo fijn. Ook Netflix en Spotify heb ik eerst een maand uitgeprobeerd. Ik log intussen nog steeds dagelijks in bij deze diensten, dus ik denk dat ze goed bevallen zijn. Ik probeerde Kobo Plus dus in mijn vakantie een maand gratis uit. Na de eerste maand kon ik het proefabonnement van Kobo Plus gewoon weer opzeggen. Ideaal en heel erg netjes van Kobo en Bol.com!

Kobo Plus installeren

Ik ben absoluut geen digibeet, maar ik was toch wel een beetje aan het stressen tijdens het installeren. Dit kan aan 2 dingen liggen. 1: de avond voordat ik op vakantie ging, besloot ik ‘even snel’ het abonnement af te sluiten (naast mijn 100 andere dingen die ik nog moest doen). 2: ik ben niet zo goed met updates. Daardoor was mijn Kobo Glo nog lang niet bijgewerkt… Ik was in ieder geval toch wel een half uurtje bezig. Het is dus belangrijk dat je de laatste versie op je Kobo e-reader hebt staan en je je wachtwoord nog weet van Kobo (waarom vergeet ik mijn wachtwoorden altijd?). Koppel daarna je Kobo-account met Bol.com (had ik dus ook nog niet gedaan), zodat je de ebooks kunt downloaden.

Downloaden van ebooks

Het downloaden van boeken is ontzettend simpel. Je kunt op Bol.com het bestand downloaden of je kunt dit gelijk op je e-reader doen. In een paar minuutjes (oké, ik vind het altijd heel moeilijk om te kiezen welke boeken meegaan op vakantie, dus het duurde waarschijnlijk bij mij iets langer), heb je je favoriete boeken op je e-reader staan. Zo handig!

+ PLUSPUNTEN:

 • Het is goedkoop
 • Er is een proefabonnement
 • Maandelijks opzegbaar

– MINPUNTEN:

 • De nieuwste boeken (bestsellers) staan er niet op
 • Alleen interessant als je +2 boeken per maand leest
 • Ik zag eigenlijk helemaal geen nadelen. Totdat ik op zoek ging naar nieuwe boeken. Voor mij zijn dat de meest interessante boeken, omdat ik ‘oudere’ bestsellers vaak al gelezen heb. Helaas is het aanbod van nieuwe bestsellers beperkt. Ik moest me daarom richten op de wat onbekendere schrijvers. Wat ik eigenlijk wel prima vond. Maar als je het abonnement wilt nemen om de nieuwste bestsellers te lezen, zou ik het je niet aanraden.

  Ook is het handig om te weten dat het abonnement vooral leuk is als je 2 boeken of meer per maand leest. Anders haal je het abonnement er niet helemaal uit en kun je beter per ebook betalen (dat kan overigens ook met je Kobo-account).

  Conclusie

  Voor mij is dit Kobo Plus-abonnement dé manier om mijn e-reader in de vakantie te vullen met leuke boeken. Ik hoef geen jaarabonnement te nemen, maar sluit gewoon een abonnement af totdat mijn vakantie afgelopen is. Zo lees je legaal, goedkoop en leer je ook nog eens nieuwe auteurs kennen. Voor mij de leukste manier om op vakantie te gaan!

  6 reacties

  1. Ik heb ’t ook een maandje uitgeprobeerd, maar vond het toch wel een beetje tegenvallen. Ik lees sowieso niet zoveel ebooks in een maand, en dan voornamelijk alleen Engels (dat aanbod was niet zo heel groot naar mijn mening). Dus uiteindelijk toch maar opgezegt… Hou ’t wel gewoon bij fysieke boeken en af en toe een digitaal exemplaar.

  2. Ik vind het aanbod wel uit heel veel Nederlandse schrijvers bestaan. Het zou leuk zijn om niet perse bestsellers van nu maar ook wat ouder materiaal van bekende buitenlandse schrijvers te kunnenn lezen. Ik vind het soms moeilijk voor mij leuke boeken te vinden. Toch ben ik nog wel blij met het abonnement omdat je zo wel weer in aanraking komt met het onbekende en zoveel kan lezen als je wilt.

  3. Ik heb het nu een aantal maanden en ik vind het echt geweldig. Ik ontdek nog steeds nieuwe boeken die ik al zó lang wil lezen en die gewoon op Kobo Plus staan, en ik vind het heel tof dat je van sommige uitgevers superveel boeken kunt vinden. Het is inderdaad jammer dat van andere uitgevers er soms helemaal niets op staat, maar ik heb nu zoveel boeken dankzij Kobo Plus dat ik dik tevreden ben!

  4. Kobo plus is geniaal, en wat het artikel vergeet te vertellen is dat je er met 5 toestellen mee kunt lezen. Wat voor ons gezin betekent… mijn vrouw, dochter en ik profiteren er van. Je selecteert de boeken die iemand van je gezin wilt lezen, daarna verwijs je het boek naar de verzameling van de gewenste persoon. Daarna synchroniseer je die persoon zijn toestel en voila het verschijnt in zijn verzameling.
   Het makkelijkst is om dit te beheren via je tablet. Kortom mijn iPad functioneert als virtuele bibliothecaris.
   Kritiek op te weinig Nederlandstalige boeken verwijs ik naar de vuilnisbak. Die persoon moet eens naar bol.com gaan, Kobo plus collectie selecteren en Nederlandstalige boeken filteren… 18500 boeken op een totaal van 160000+ boeken. De maandelijkse prijs, het uitgebreide aanbod en als je meerdere lezers hebt in huis… dan moet je gek zijn om niet in te schrijven op dit produkt.

  5. Ik ben fan van de Bliyoo dienst 🙂
   Het assortiment is momenteel heel veelzijdig en ook redelijk wat nieuwe titels. Daarnaast staan er ook luisterboeken in deze app, wat ik lekker vind voor het slapengaan na een drukke dag. Nadeel is dat het niet op de e-reader kan, maar zo heeft alles zijn voor- en nadelen.

  6. Goed om te weten! Ik denk er ook al een tijdje over om een abonnement te nemen, maar aangezien ik vaak niet verder kom dan 1 boek per maand, kan ik dat dus maar beter niet doen. Ik neem aan dat je maar één keer een gratis proefabonnement kunt nemen, dus ik wacht op mijn volgende vakantie tot ik dat doe 😉

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *