Waar gaat het boek ‘De zeven zussen’ over?
Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
Ik zeg het eerlijk: ik vermeed de boekenreeks van De zeven zussen. Dit kwam voornamelijk door de covers. De boeken zien eruit alsof het simpele romannetjes zijn. Dus waarom zou ik daaraan beginnen? Ik hou niet van simpele romannetjes en zeker niet van chicklits. Maar in mijn omgeving begonnen steeds meer mensen enthousiast aan deze serie en kwam de vraag: waarom ben jij hier nog niet aan begonnen? En daarom ging ik, veel te laat, overstag.
Volgorde van ‘De zeven zussen’
Het is dus een serie en omdat het nogal verwarrend kan zijn in welke volgorde je de boeken moet lezen, staan ze hieronder op een rijtje:
1. De zeven zussen (Maia) • Bekijk op Bol.com
2. Storm (Ally) • Bekijk op Bol.com
3. Schaduw (Star) • Bekijk op Bol.com
4. Parel (CeCe) • Bekijk op Bol.com
5. Maan (Tiggy) • Bekijk op Bol.com
6. Zon (Electra) • Bekijk op Bol.com
7. De zevende zus • Bekijk op Bol.com
Wat vond ik van het eerste boek?
Het is geen hoogstaande literatuur. Maar het is een boek dat je even heerlijk weg doet dromen naar andere landen. In coronatijd is dat een verademing. En daar had ik me dus enorm in vergist. Ik had niet verwacht dat dit boek zo lekker zou lezen.
Ik moest even wennen aan de stijl van het boek: waar ging dit verhaal toch heen? Kwamen er veel onthullingen of kwam er juist spanning om de hoek kijken? Het bleken de onthullingen te zijn. Misschien niet zoveel onthullingen als je zou hopen, maar wel genoeg om dit boek zo uit te hebben en er nog van te genieten ook.
Want genieten is het zeker. De geschiedenis van Rio de Janeiro is uitvoerig aanwezig. Ik heb heel veel gegoogeld om te kijken of de informatie in het boek klopte. Daarnaast zijn de twee verhaallijnen en de hoofdpersonen heerlijk makkelijk weg te lezen. Ik kan me voorstellen dat dit boek nóg fijner leest als je op vakantie bent.
“We denken allemaal dat onze eigen fouten het ergst zijn, omdat wij ze hebben gemaakt.”
Eigenlijk was er maar één minpuntje: de vele emoties en gedachten. Ze waren wat mij betreft soms wat overheersend. Ik vond het dus echt een vrouwenboek. Dat maakt de drama natuurlijk compleet, maar als je het vergelijkt met Stephen King, die ook drama toevoegt aan zijn boeken, vond ik dat wel iets fijner. Het hoeft niet altijd langdradig. Al denk ik dat Lucinda Riley in het eerste deel ook net iets meer wilde uitleggen. Ik kijk dus erg uit naar het tweede boek!
Conclusie
Wat mij betreft een fijn boek om te lezen op vakantie! Het is misschien geen hoogstaande literatuur, maar het leest heerlijk weg en dat kan verademend zijn in de zon. 😉 Vooral de geschiedenis van Rio de Janeiro gecombineerd met fictie vond ik echt een bijzondere toevoeging.
Inderdaad geen hoogstaande literatuur, maar wel beter dan chicklits of simpele romannetjes. 🙂