Waar gaat ‘Het weeshuis in de azuurblauwe zee’ over?
Linus Baker leidt een rustig, afgezonderd leven en is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij krijgt de bijzondere opdracht te onderzoeken of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren, die in een weeshuis op een klein eiland wonen, mogelijk een te groot gevaar voor de samenleving opleveren. Arthur Parnassus is er de directeur en hij wil te vuur en te zwaard sluiting voorkomen – ook al zal hij dan zijn eigen geheim moeten prijsgeven. Linus gaat een maand op het eiland wonen. Wanneer hij gaandeweg zijn vooroordelen laat varen en niet alleen een band opbouwt met de jongeren, maar ook met Arthur, komt hij voor een dilemma te staan: moet hij de ambtelijke regels of zijn hart volgen?
Ik ben weer veel te laat met deze hype, maar ik wilde dit boek liever in het Nederlands lezen (en daarnaast dacht ik in eerste instantie dat dit genre niet voor mij was weggelegd).
Maar wat zat ik fout, want wat is Het weeshuis in de azuurblauwe zee een lief boek! De hoofdpersonen hebben stuk voor stuk een goed hart en zijn daarnaast ontzettend leuk en grappig. Met een grote glimlach heb ik dit boek dichtgeklapt. Als je even geen zin meer hebt in lezen of als je nooit van lezen hebt gehouden: lees dan zeker dit boek. Je zult ervan genieten.
Mooie thema’s
“En ik zie hier dat u alleenstaand bent. Geen partner. Geen kinderen. Niemand die u zal missen als u voor langere tijd weg moet.”
Het is een boek voor jongeren, maar met thema’s waar je direct iets mee kunt. Ook als volwassene: anders zijn, er niet bij horen, vooroordelen en jezelf openstellen voor veranderingen. Dit zijn prachtige onderwerpen waar ik echt van heb genoten.
Het boek zit vol verrassingen, leuke wendingen, spanning en daarnaast boordevol humor. Ik hield aan het einde echt van de hoofdpersonen. Dus zeg nou zelf: dit klinkt toch als een heerlijk boek om even bij weg te dromen?
Favoriete quote
“Hoe kunnen we vooroordelen bestrijden als we niets doen om ze te veranderen? Als we ze maar laten voortwoekeren, wat heeft het dan voor zin?”
Arthur Parnassus
Pagina’s
Hoofdpersonen
Genre
Conclusie
Het weeshuis in de azuurblauwe zee is een makkelijk en lief verhaal waar heel veel hoop vanaf straalt. En in deze tijd, waarbij er veel vooroordelen zijn en mensen niet willen luisteren naar andere meningen, is dat een fijne verrassing. Dikke aanrader!

Titel: Het weeshuis in de azuurblauwe zee
Auteur: T.J. Klune
Uitgever: Volt
Pagina’s: 416
Sterren:
Binnenkort een nieuw boek van hem!