MINI-REVIEW: Mary Beth Keane – De halve maan

Waar gaat ‘De halve maan’ over?

Malcolm en Jess lijken het goed voor elkaar te hebben. Hij, een knappe en sociale barkeeper, heeft net de kans gekregen het café van zijn baas over te nemen. Zij, intelligent en zelfverzekerd, werkt al jaren ambitieus aan haar advocatencarrière. En toch… Malcolm komt erachter dat de trouwe klanten van café De Halve Maan niet op vernieuwing zitten te wachten en dat winst maken moeizaam is. Jess worstelt met haar kinderwens, terwijl Malcolm en zij er niet jonger op worden. Langzaamaan begint Jess zich af te vragen of dit wel het leven is dat ze wil leiden.

De halve maan is een mooie roman over een stel dat een wat mindere periode in gaat. De één heeft een eigen café met heel veel schulden, de ander zit in een sleur en is niet gelukkig. Het is een klein verhaal, maar het leest lekker weg doordat het gebaseerd is op een normaal leven van twee dertigers.

Je kon een andere weg inslaan, je kon even pauzeren, maar je kon niet twee straten tegelijk in gaan

Ik zeg eerlijk dat ik het af en toe ook een beetje langdradig vond. Maar is dat niet het leven? Dat je af en toe wat minder in je vel zit en je leven niet verloopt zoals jij zou willen? Dat gesprekken wat saaier zijn, er meer onbenullige ruzies zijn en je wat minder leuke dingen doet? Het voelde daardoor heel echt aan. Je hebt het gevoel dat je aan de zijlijn staat van het leven van Malcolm en Jess. Alsof het je vrienden zijn. Kies je een kant? Of hoop je op het beste? Heel sterk gedaan van Mary Beth Keane!

Favoriete quote

Ze had er ook geen spijt van dat ze het probeerde. Dat ze een bepaald gevoel had gehad en daar iets aan deed. Ze had een probleem en ze probeerde het op te lossen.

Pagina’s

384 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Malcolm
Jess
Patrick

Land

Verenigde Staten

Het boek speelt zich af in de Verenigde Staten.

Onderwerpen

Relatieproblemen
Schulden
Kinderwens

Conclusie

De halve maan is een klein verhaal over het dagelijks leven van dertigers. Het is af en toe langdradig, maar is dat ook niet het leven? Al met al een fijn boek om te lezen met slecht weer. Lekker onder een dekentje, samen met Malcolm en Jess.

Mary Beth Keane - De halve maan

Titel: De halve maan
Auteur: Mary Beth Keane
Uitgever: Signatuur
Pagina’s: 384
Sterren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *