Een boek als plantenbak gebruiken

Ik was vroeger niet zo gek op planten. Of eigenlijk was het meer andersom: planten waren niet zo gesteld op mij. Waar dat aan lag? Ze gingen in mijn omgeving gewoon heel snel dood. Zo simpel was het. Dus in mijn oude studio stonden overal nepplanten van Ikea. Je moet wat als je een beetje groen in huis wilt. Maar erg blij was ik daar niet mee.

Totdat ik verhuisde naar mijn huidige appartement en de zon niet standaard op al mijn ramen scheen. Ineens bleven mijn geliefde plantjes leven. En dan heb ik het niet over één plant. Nee, ze staan er nu, 2 jaar later, nog steeds allemaal! Wie had dat gedacht?

Stiekem ben ik daar best een beetje trots op. En om dat te vieren heb ik een leuke plantenbak gevonden voor boekliefhebbers. Het is een vaas en boek ineen. Handig als je weinig ruimte hebt en toch wat extra groen in huis wilt hebben. Of als je je boekenkast een kleine metamorfose wilt geven. Want origineel is het zeker. Wanneer zie je nu een plant uit een boek groeien?

Nu wil je natuurlijk het liefst direct naar de winkel rennen om deze vaas te kopen. Maar ik zou eerlijk gezegd niet weten welke winkel dat dan is. Je ziet ‘m overal voorbijkomen (nou ja, overal… ik zag deze vaas voornamelijk op Pinterest, maar ‘overal’ klinkt wat indrukwekkender) en toch vond ik nergens een prijs of een winkel. Maar is het niet veel leuker om deze vaas in een boek zelf te maken? Met een beetje creativiteit heb je dit zo gemaakt. Een leuk DIY-project voor de decembermaand lijkt mij zo. En daar mag je wat mij betreft gewoon een nepplant van Ikea voor gebruiken.


Ontwerp van: YOY Design | Naam: The Book Vase | Prijs: Onbekend
Foto’s: Yasuko Furukawa


27 reacties

  1. Wat leuk zeg! En bedacht inderdaad dat die kleine ruimte toch helemaal niet groot genoeg is voor een plant, maar neppe planten doen natuurlijk niet zo moeilijk 😉

  2. Oh, dat ziet er super tof uit! Ik ben ook een echte ramp als het aankomt op planten. Geen plant overleeft het als ik er twee weken voor moet zorgen, dat heb ik deze zomer ondervonden. Het worden dus ook valse plantjes van Ikea voor mij!

  3. Dat is wel een hele leuke! Wij hebben ook maar 3 planten in huis en als vriendlief er niet aan denkt om ze water te geven dan werd het ‘ em echt niet want ik denk er echt niet aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *