MINI-REVIEW: Taylor Jenkins Reid – Daisy Jones & The Six

Waar gaat ‘Daisy Jones & The Six’ over?

In Daisy Jones & The Six droomt de knappe maar instabiele Daisy Jones er eind jaren 60 van een beroemd zangeres te worden. Ze wordt voorgesteld aan Billy Dunne, de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken spatten ervan af en hun eerste hit slaat in als een bom. Billy’s vrouw is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar hun huwelijk en gezin staan voorop. Die romantiek is niets voor de coole toetsenist Karen die de liefde opzijschuift voor haar carrière in een tijd die daar nog niet rijp voor is.

Ik had niet verwacht dat ik Daisy Jones & The Six zo’n fantastisch boek zou vinden. De band, hun geschiedenis en het heftige einde: ik heb ‘m echt in één adem uitgelezen.

Muziek kan echt diep graven, weet je

Tijdens het lezen kwam ik erachter dat het verhaal losjes geïnspireerd is op Fleetwood Mac. En laat dat nu net één van favoriete bands zijn. Je begrijpt dat ik dit boek heel snel uit had (met de muziek van Fleetwood Mac op de achtergrond). Dat was ook niet zo moeilijk: ik lag op het strand van de Bahama’s met een boek over een band. Wat wil je nog meer?

Wat ik vooral zo leuk vond om te lezen: het lijkt net of deze biografie echt gebeurd is. Alsof Daisy Jones & The Six echt megahits hebben gehad. Ik had ze bijna gezocht op Spotify. En dat vind ik zo fantastisch aan Taylor Jenkins Reid. Je krijgt echt het gevoel alsof de hoofdpersonen bestaan en je ze terug kunt vinden op Wikipedia. Fantastisch!

Ik kan niet anders dan zeggen dat deze bestseller vijf sterren waard is. Maar ik ben dan ook niet de enige recensent die zo enthousiast is. Ik vond het geweldig en dit boek zou ik zo nog een keer lezen (en dat zeg ik eigenlijk nooit).

Favoriete quote

Ik heb sterk het vermoeden dat dat voor mannen niet geldt. Als zij een vrouw bedreigen gaan ze vast niet na welke fouten ze allemaal hebben begaan voor ze zo’n klootzak werden. Ze zouden het eens moeten proberen.

Pagina’s

400 pagina’s
(dik boek)

Hoofdpersonen

Daisy
Billy
Camila

Land

Verenigde Staten

Het boek speelt zich af in de Verenigde Staten (Los Angeles).

Onderwerpen

Muziek
Fleetwood Mac
Biografie

Conclusie

Dit boek is in één woord: geweldig. Ik heb echt genoten van elke bladzijde en ik zou willen dat ik dit boek opnieuw voor het eerst kon lezen (en dan graag ook weer met uitzicht op de zee van de Bahama’s…)

Taylor Jenkins Reid - Daisy Jones & The Six

Titel: Daisy Jones & The Six
Auteur: Taylor Jenkins Reid
Uitgever: Ambo|Anthos
Pagina’s: 400
Sterren:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *