Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Boeken 2

Recensie: Linda van Rijn – Zomerhuis

Recensie: Linda van Rijn - Zomerhuis

SAMENVATTING:
Eva geniet van de eerste gezinsvakantie met haar vriend Leon en hun baby Max. Hoewel ze dol is op Max vindt ze haar leven sinds zijn komst wel erg druk geworden en daardoor heeft ze het gevoel dat zij en Leon een beetje langs elkaar heen zijn gaan leven. In het vakantiehuisje van Eva’s ouders in Drenthe hebben zij en Leon eindelijk weer eens echt tijd voor elkaar en voor Max. Ze ontmoeten Ron en Nienke, hun oude vrienden, die nu de camping beheren. Met elkaar halen ze herinneringen op aan vroeger, en aan Saskia, het meisje dat in hun jeugd spoorloos van het vakantiepark verdween. Het lijkt een heerlijke vakantie, totdat Eva op een ochtend wakker wordt en haar ergste nachtmerrie waarheid is geworden…

MIJN MENING OVER DIT BOEK
Dit is een ideaal vakantieboek: het is vlot geschreven en het leest heel makkelijk weg. Het vraagt dan ook geen grote inspanning van de lezer en dat is op vakantie ook weleens fijn. Daarnaast zijn de hoofdstukken lekker kort en zitten er weinig hoofdpersonen in. Je hebt het boek dan ook zo uit.

Je merkt wel dat het geschreven is vanuit de vrouw: de vele nare gedachten en opmerkingen over haar man vliegen om je oren. Ik werd daar in het begin een beetje gek van: waarom lag het allemaal aan de man? Maar naarmate je verder leest, kom je erachter dat het er wel een beetje bij hoorde om te snappen hoe de verhoudingen lagen binnen het gezin.

Een klein minpuntje: ik had de dader al vrij snel in de gaten en daardoor was de spanning er voor mij een beetje af. Het is een ideaal boek om te lezen op vakantie, al zou het verhaal je niet lang bijblijven. Maar wat mij betreft maakt de fijne schrijfstijl een hoop goed. Ik zou zeggen: pak je handdoek, een lekker wijntje en je grote zonnebril erbij en lees dit boek op het strand. Af en toe even genieten van het uitzicht en je hebt, samen met deze thriller, een topvakantie!

Linda van Rijn – Zomerhuis | Uitgeverij: Marmer | Bekijk op Bol.com
CIJFER: (6.5)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply Sofie Katelijne

    inderdaad fijn zo’n luchtig boek voor op vakantie, vind ik altijd een winnaar!

    30 juni 2017 at 13:33
  • Laat een reactie achter