MINI-REVIEW: Anna van den Breemer – Het perfecte zusje

De jonge patissier Gaby uit Deventer leidt een droomleven: ze runt een succesvol bedrijf, is een graag geziene gast op televisie en heeft thuis een lieve man en twee kinderen. Opeens staat haar jeugdvriendin Anniek op de stoep. Er is een meisje vermist in hun geboortedorp en ze denkt dat Gaby’s broer weer de dader is. Gaby wordt noodgedwongen geconfronteerd met haar duistere verleden dat ze koste wat het kost voor de buitenwereld verborgen wil houden.

Het perfecte zusje is een goede thriller als je druk bent en net iets teveel aan je hoofd hebt. Het boek leest namelijk makkelijk weg, waardoor je het boek zo uit hebt. Het verhaal is ook best spannend en de hoofdpersonen zijn interessant om te volgen. Ik bedoel: een jonge patissier met een succesvol bedrijf die iets te verbergen heeft, dat is toch de perfecte setting voor een thriller!

Ze zeggen dat je terug moet naar je kindertijd om te weten wat je echt wilt

Het zat dus zeker goed in elkaar, maar ik geef het boek toch een magere 5.5. Waarom? Ik wist al wie de dader was toen de dader zich voorstelde in het boek. En dat is jammer. Je hoopt dat er nog een plottwist komt, maar die kwam helaas niet. En dat is zonde, want zo lees je een boek waarbij je het einde al mijlenver ziet aankomen.

Voor mij dus niet zo’n hoog cijfer, maar het was wel het perfecte boek om in moeilijke tijden op te pakken en uit je leesdip te komen.

Favoriete quote

Mensen beoordelen haar op de meest gekke momenten, gewoon om hoe ze eruitziet

Pagina’s

280 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Gaby
Anniek
David

Land

Nederland

Het boek speelt zich af in Nederland.

Onderwerpen

Moord
Familie
Wraak

Conclusie

Het pefecte zusje leest makkelijk weg en heeft een leuke insteek met een jonge patissier. Toch geef ik dit boek niet zo’n hoog cijfer, omdat ik al vrij snel wist wie de dader was. Heb je veel aan je hoofd en zit je in een leesdip? Dan is dit boek zeker geschikt om op te pakken.

Anna van den Breemer - Het perfecte zusje

Titel: Het perfecte zusje
Auteur: Anna van den Breemer
Uitgever: Prometheus
Pagina’s: 280
Sterren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *