MINI-REVIEW: Bella Mackie – Hoe vermoord ik mijn familie?

Waar gaat ‘Hoe vermoord ik mijn familie?’ over?

Ik heb meerdere mensen vermoord (sommige op gruwelijke wijze, andere heel koelbloedig) en toch zit ik nu in de gevangenis voor een moord die ik níét heb gepleegd. Als ik bedenk wat ik écht heb gedaan, vind ik het stiekem jammer dat niemand ooit zal weten wat voor complexe klussen het waren. Ik hoop er natuurlijk ongestraft mee weg te komen, maar ik stel me graag voor dat iemand ooit, als ik er allang niet meer ben, een oude kluis opent en deze bekentenis vindt. Mensen zouden van hun stoel vallen. Er is per slot van rekening vrijwel niemand ter wereld die kan begrijpen hoe iemand van achtentwintig doodleuk zes familieleden kan hebben vermoord, om vervolgens, zonder ook maar een greintje spijt, vrolijk verder te gaan met haar leven.

Hoe vermoord ik mijn familie?: door deze titel ben je toch al gelijk geïnteresseerd in dit boek? In een boekwinkel viel deze thriller mij gelijk op. En als je dan de eerste zin van de achterflap leest, dan ben je helemaal enthousiast, toch?

Het is een interessante en vooral originele insteek om van te voren al te weten dat Grace zes mensen heeft vermoord en toch in de gevangenis beland voor iets wat ze niet gedaan heeft.

Het rechtssysteem in dit land is een lachertje en niets illustreert dat beter dan deze ene zin: ik heb meerdere mensen vermoord (sommige op gruwelijke wijze, andere heel subtiel) en toch zit ik nu in de gevangenis voor een moord die ik niet heb gepleegd.

Daarnaast is de droge humor een fijne afwisseling in een boek waar moord en wraak de hoofdrol spelen. Je hebt bijna het gevoel alsof je een chicklit aan het lezen bent. Dit kan natuurlijk ook komen door de lieve roze voorkant (de titel en de schep zeggen natuurlijk iets heel anders…)

Het verhaal zit gewoon erg goed in elkaar en het einde vond ik dan ook fantastisch. Tot op de laatste pagina zit dit boek vol verrassingen.

Waren er nog minpunten? Ik vond het middenstuk hier en daar wat langdradig. Dit had ook te maken met de lange hoofdstukken, maar ik merkte dat ik het boek net iets te vaak neerlegde. Maar gelukkig maakte het einde alles goed en heb ik met een lach op mijn gezicht dit boek gelezen.

Favoriete quote

Ze had een oordopje over haar oor hangen, een teken dat ze niet beschikbaar was voor een gesprek, een tactiek die ik niet zal veroordelen, aangezien ik hem zelf ook gebruik. God zegen de man (want dat zal wel) die koptelefoons heeft ontworpen, zonder te weten dat vrouwen overal ter wereld ze zouden gebruiken om mannen die hen willen versieren te laten weten dat ze niet beschikbaar zijn.

Pagina’s

384 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Grace
Simon
Marie

Land

Engeland (Verenigd Koninkrijk)

Het boek speelt zich af in Engeland.

Onderwerpen

Misdaad
Wraak
Familie

Conclusie

Hoe vermoord ik mijn familie? is een originele thriller waarbij humor afgewisseld wordt met wraak en moord. Lees dit boek alleen niet als je familie in de buurt is, want je krijgt gegarandeerd rare gezichten…

Bella Mackie - Hoe vermoord ik mijn familie?

Titel: Hoe vermoord ik mijn familie?
Auteur: Bella Mackie
Uitgever: The House of Books
Pagina’s: 384
Sterren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *