MINI-REVIEW: Toshikazu Kawaguchi – Voordat de waarheid uitkomt

Waar gaat ‘Voordat de waarheid uitkomt’ over?

In een steegje in Tokio zit al meer dan honderd jaar een café dat zorgvuldig gezette koffie schenkt. Dit cafeetje biedt de klanten een unieke ervaring: de kans om door de tijd te reizen. In Voordat de waarheid uitkomt brengen vier nieuwe gasten een bezoekje aan het verleden of de toekomst. We maken kennis met de man die teruggaat om zijn beste vriend, die tweeëntwintig jaar geleden stierf, te spreken; de zoon die de begrafenis van zijn eigen moeder niet kon bijwonen; de man die een reis maakte om het meisje te zien met wie hij niet kon trouwen; en de oude detective die zijn vrouw dat ene geschenk nooit gaf.

Voordat de waarheid uitkomt is de opvolger van Voordat de koffie koud wordt. Dit was zeker één van mijn favoriete boeken van vorig jaar! Ik kon dus niet wachten om het vervolg te lezen.

Ook dit boek volg je een aantal bezoekers in een café die terug willen naar het verleden of de toekomst om hun dierbaren te zien. Heel puur, emotioneel en je krijgt een glimp mee van hun leven.

We rouwen om onze dierbaren om hen niet te vergeten

Daarnaast volg je de levens van de mensen die werken in het koffietentje. En ook dat is prachtig gedaan. In elk verhaal komt er zijdelings wel een andere bezoeker of werknemer langs. Prachtig!

Het enige minpunt vond ik dat er ontzettend veel namen in dit verhaal verwerkt zaten. En het zijn ook nog eens Japanse namen, waardoor ze vaak moeilijk uit elkaar te houden zijn. Er zit wel een schema aan het begin van het boek, maar ik zeg eerlijk dat ik niet altijd zin had om terug te bladeren.

Vond ik het daarom een slecht boek? Absoluut niet! Ik heb weer genoten van dit verhaal. Misschien net iets minder dan het eerste deel, omdat ik toen niet verwacht had dat het zo prachtig ging worden. Mijn verwachtingen lagen nu een stuk hoger. Maar zeker de moeite waard om te lezen!

Favoriete quote

Er zijn maar weinig mensen die belangeloos een mens in nood de hand reiken zonder er iets voor terug te verlangen

Pagina’s

216 pagina’s
(dun boek)

Hoofdpersonen

Kazu
Nagare
Miki

Land

Land: Japan

Het boek speelt zich af in Japan.

Onderwerpen

Dood
Verlies
Tijdreizen

Conclusie

In Voordat de waarheid uitkomt volgen we weer gasten uit een café in Tokyo die naar het verleden of de toekomst kunnen reizen. Je moet even wennen aan de vele Japanse namen. Maar als je daar doorheen bent zul je zien dat het een puur, emotioneel en prachtig boek is!

Toshikazu Kawaguchi - Voordat de waarheid uitkomt

Titel: Voordat de waarheid uitkomt
Auteur: Toshikazu Kawaguchi
Uitgever: Meulenhoff
Pagina’s: 216
Sterren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *