MINI-REVIEW: Ibe Rossel – Shakespeare kent me beter dan mijn lief

Waar gaat ‘Shakespeare kent me beter dan mijn lief’ over?

Tijdens haar studie Engelse literatuur werd Ibe Rossel onverwacht verliefd op de klassiekers die ze daar verplicht moest lezen. Want wat bleek? Deze verhalen leken eigenlijk verdomd veel op de gebeurtenissen in haar eigen leven. Sterker nog: ze kon er nog iets van opsteken. Zoals: Jack Kerouac die je leert welke jongens je moet vermijden. Jane Austen die je leert hoe je crush ook verliefd op jou wordt. George Eliot die je leert hoe je je zin krijgt. Shakespeare kent me beter dan mijn lief is een moderne klassieker die je besmet met lees- en levenslust.

Uiteindelijk zijn Shakespeare en Tindergebruikers op hetzelfde doel uit: ze willen harten veroveren.

Wat is dit een fantastisch boek over hoe je literatuur kunt koppelen aan het dagelijkse leven.

Hoe verzin je het om The Opposites te vergelijken met George Eliot? Het is zo origineel om deze twee werelden bij elkaar te brengen. Het leest daardoor heerlijk weg en je hebt gelijk weer een stapel klassiekers die je op je lijstje kunt toevoegen.

Enig nadeel is dus wel: je wilt alle klassiekers uit dit boek (nog) een keer lezen. En daarna weer dit boek erbij pakken. Om het enthousiasme van Ibe Rossel te behouden.

Rossel laat zien dat het lezen van fictie belangrijk is en dat je uit elk boek wel iets kunt halen om te gebruiken in je eigen leven. Klassiekers lijken misschien oubollig, maar dit boek laat zien waarom je deze tijdloze verhalen toch wilt gaan lezen. En er nog plezier in hebt ook!

Favoriete quote

Dat brengt me naadloos bij de tweede manier waarop Shakespeare me heeft verrast: door jaloezie zo’n prominente plaats te geven in al zijn stukken, en te tonen hoe ongelofelijk goed hij dat gevoel begrijpt. Het beeld van jaloezie als een soort van groen monster is na meer dan vierhonderd jaar nog steeds accuraat.

Conclusie

Wil je weer enthousiast een klassieker oppakken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of staat het je juist een beetje tegen? Lees dan zeker eerst Shakespeare kent me beter dan mijn lief. Ik weet zeker dat je daarna met heel veel enthousiasme een klassieker leest!

Ibe Rossel – Shakespeare kent me beter dan mijn lief

Titel: Shakespeare kent me beter dan mijn lief
Auteur: Ibe Rossel
Uitgever: Das Mag
Pagina’s: 184
Sterren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *