MINI-REVIEW: Patrick van Hees – Geluk is D.O.M.

Waar gaat ‘Geluk is D.O.M.’ over?

Patrick van Hees is dé Nederlandse expert op het gebied van geluk. Op basis van onderzoeken en publicaties van deskundigen over de hele wereld, aangevuld met inzichten uit persoonlijke gesprekken met experts uit theorie én praktijk, komt hij met zijn theorie over geluk: ‘Geluk is D.O.M. Oftewel: Doelen, Oplaadpunten, Mensen.’ Wat zijn precies deze doelen? Hoe vind je jouw persoonlijke oplaadpunten en waarom is verbinding met andere mensen zo belangrijk? In dit boek legt Patrick van Hees op frisse, duidelijke wijze uit hoe je jouw geluksgevoel kunt optimaliseren.

Normaal gesproken houd ik niet zo van dit soort boeken. Hoe kan iemand nu in een dun boekje uitleggen hoe je gelukkig kunt zijn? En dat is toch sowieso voor iedereen anders? Ik was dus een heel klein beetje sceptisch over dit boek en daarom bleef hij heel lang in mijn boekenkast staan. Onterecht!

Want toen ik begon met lezen kwam ik erachter dat dat helemaal niet de insteek is van Patrick van Hees. Hij beschrijft juist hoe je je geluk kunt optimaliseren en niet hoe je gelukkig moet of hoort te zijn.

Door jarenlang onderzoek te doen naar geluk heeft hij een leidraad geschreven aan de hand van je persoonlijke doelen, je oplaadpunten en de mensen om je heen. En ik moet zeggen, toen ik het boek uit had klonk het allemaal erg aannemelijk en heb ik er echt wat leerzame dingen uitgehaald. Voor mij vond ik de oplaadpunten wel een belangrijk hoofdstuk. Laad je jezelf op door op pad te gaan of juist om languit op de bank te liggen? Je moet doen wat werkt voor jou en daar heb ik eigenlijk nog nooit bij stilgestaan.

Conclusie

Het is een leuk boek om te lezen en door te bladeren. Er staan mooie quotes in als afwisseling en door de korte hoofdstukken heb je het boek zo uit. En dat terwijl ik toch echt dacht dat dit een zweverig boek was en niet bij mij zou passen. Het heeft me dus blij verrast!

Boekentip van Readabook.nl


Patrick van Hees – Geluk is D.O.M. | Uitgeverij: Boekerij
Genre: Hobby| Bekijk op Bol.com


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *