Boekrecensie: Sebastian Fitzek - Het pakket

Waar gaat ‘Het pakket’ over?

De jonge psychiater Emma Stein komt haar huis niet meer uit. Ze is namelijk doodsbang sinds ze werd verkracht in een hotelkamer en herkent in elke man de dader. Emma was het derde slachtoffer van de psychopaat die in de pers de Kapper genoemd wordt. Zij is de enige die dat heeft overleefd. Op een dag neemt ze een pakje aan van de postbode, dat voor haar buurman bedoeld is. Maar als het niet wordt opgehaald begint ze zich af te vragen wat er in het pakje zit. En of het niet voor haar bedoeld is…

Het pakket van Sebastian Fitzek is met me mee geweest naar Zakynthos en zat continu in mijn tas naar het strand of het zwembad. Nou ja, continu, eigenlijk maar 2 dagen. Daarna had ik deze thriller (helaas) al uit. Het was namelijk een heerlijk spannend verhaal met korte hoofdstukken en ontzettend veel vragen die beantwoord moesten worden. Ik wist pas helemaal aan het einde hoe het precies zat. En daar ben ik gek op.

De korte hoofdstukken wisselen zich af tussen het heden en het verleden waardoor het heel fijn leest. Zeker voor de vakantie is dat echt een must, omdat je toch wat sneller afgeleid bent (vooral de Engelsen in witte badpakken en rood aangelopen hoofdjes waren een ware afleiding kan ik je vertellen).

Ik had echt geen idee hoe dit boek ging eindigen. Het kon namelijk twee kanten op: het verhaal kon gaan lijken op de film (en het boek!) Shutter Island. Want wat is de waarheid van haar verhaal en wat zit er in haar hoofd? Of alle aanwijzingen naar een dader kloppen en is het einde de ontmaskering van de psychopaat.

Conclusie

Het is dus zeker een goede thriller, maar wel een beetje ongeloofwaardig wat mij betreft. Er gebeuren zoveel vreselijke dingen achter elkaar dat je je af gaat vragen of dit überhaupt wel mogelijk is. Maar is dat erg? Nee hoor, het neemt namelijk niet weg dat ik het een fijn boek vond om te lezen. Zeker een aanrader als je nog op vakantie gaat!

Boekentip van Readabook.nl


Sebastian Fitzek – Het pakket | Uitgeverij: The House of Books | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(7.5)


Reacties

Geef een antwoord