MINI-REVIEW: Karin Slaughter – Goede dochter

Waar gaat ‘Goede dochter’ over?

Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van de zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude. Achtentwintig jaar later: Charlotte, de klassieke ‘goede dochter’, is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…

Wauw, wat een vreselijk goede thriller! De hoofdpersonen zijn fantastisch, de verhaallijn is ontzettend sterk en er zijn heel wat bloederige hoofdstukken om te lezen. Vanaf minuut één zit je dan ook midden in het verhaal en heb je geen idee hoe het gaat aflopen. Daar houd ik van.

De hoofdpersonen zijn goed en sterk neergezet. Je hebt al snel door hoe ze in elkaar steken en je voelt de pijn en het verdriet uit het verleden. Je weet alleen niet wat er precies is gebeurd en dat maakt dat je tot ’s avonds laat zit te lezen.

Misschien is het niet 400 pagina’s lang spannend. Dat vind ik normaal bij thrillers een groot minpunt, maar bij dit boek had ik daar totaal geen moeite mee. Je weet dat je nog niet alle puzzelstukjes in handen hebt om het totaal plaatje te zien en als je er dan bij optelt dat de emoties van de zusjes heel goed zijn neergezet, dan ben ik zeer tevreden.

Ik vind het bijna zonde dat ik niet gewacht heb om ‘m te lezen in de vakantie, want ik weet niet of er dit jaar wel een thriller is die dit boek gaat evenaren (heftige uitspraak om nu al te zeggen hè?).

Ik heb eigenlijk nog niet zoveel gelezen van Karin Slaughter, maar dat moet snel veranderen! Karin Slaughter is een fantastische schrijver voor het maken van huiveringwekkende boeken. Wat een heerlijke thriller.

Conclusie

Ik zou dus zeggen: koop dit boek, bewaar ‘m voor in de zomer en ik kan je garanderen dat je vakantie fantastisch gaat worden met dit boek. Veel leesplezier!

Boekentip van Readabook.nl


Karin Slaughter – Goede dochter | Uitgeverij: HarperCollins
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


4 reacties

  1. Ik vond het weer een rete goed boek! Had hem weer veel te snel uit. Helaas.
    Kan je zeker de rest van haar boeken aanraden. Ze zijn bijna allemaal heel sterk, vlot en goed geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *