Boekrecensie: Anna Nooshin - On top

Waar gaat ‘On top’ over?

Dit is een inspiratiegids voor jonge vrouwen, vol humor en herkenbare situaties. Anna Nooshin richtte in 2011 één van de meest succesvolle online magazines van Nederland (NSMBL) op. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle-industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan. In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie – never seen before – privéfoto’s waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien.

Het is tegenwoordig heel normaal om als bekende blogger of vlogger een boek te schrijven. En het is nog normaler dat deze boeken bestsellers worden. Ook Anna Nooshin stond maanden in de top 10 met haar eerste boek On top. Omdat ik in mijn vakantie naar Zakynthos (vorig jaar alweer!) voor het eerst het Kobo Plus-abonnement uitprobeerde, besloot ik dit boek een kans te geven. Ik had een beetje mijn twijfels, maar door het abonnement was het makkelijk om eens wat andere boeken te lezen.

Ik had dit dan ook niet verwacht, maar ik vond het een heerlijk boek. Het ging over ondernemen, dat had ik niet verwacht! Je haalt er heel wat informatie uit. Hoe zij is begonnen, haar valkuilen en zelfs tips om te solliciteren. Heel fijn geschreven en ontzettend persoonlijk. Ook geeft ze tips voor het maken van een grote reis en daar heb je gelijk zin in als je het boek hebt dichtklapt.

Na de hoofdstukken over haar onderneming, ging het voornamelijk over de modewereld en haar beautyproducten. Eerlijk is eerlijk: dat vond ik iets minder. Maar goed, misschien zijn de laatste hoofdstukken meer geschreven voor haar jongere doelgroep? Je hebt nu wel een heel compleet boek, waardoor dit boek voor verschillende vrouwen geschikt is. Slim!

Conclusie

Ik vond het een leuk boek over ondernemen en het leven van Anna Nooshin. Ideaal om te lezen in de vakantie en wat inspiratie op te doen!

Boekentip van Readabook.nl


Anna Nooshin – On top | Van Holkema & Warendorf | Genre: Non-fictie
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(7.0)


Geef een antwoord