MINI-REVIEW: Astrid Holleeder – Dagboek van een getuige

Waar gaat ‘Dagboek van een getuige’ over?

Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Het geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets ‘normaal’ is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats.

Wat ik van dit boek vond? Ik was eerlijk gezegd niet heel erg enthousiast. Het eerste boek van Astrid Holleeder: Judas vond ik nog wel indrukwekkend. Je leest hoe het leven van Astrid eruitziet met een broer als Willem Holleeder. De geschiedenis wordt beschreven en je krijgt een goed inkijkje hoe het er thuis aan toe ging.

Maar in mijn ogen is het tweede boek van Astrid Holleeder een stuk minder interessant. Ik kreeg een beetje het gevoel dat het geschreven is om het eerste succes te evenaren. Want heel veel nieuws staat er niet in. Er is nog geen echt einde (het proces moet nog beginnen aan het einde van het boek) en daarom telt het boek ook maar 172 pagina’s. Daardoor voelt het voor mij een beetje karig en lees je niet veel nieuwe dingen.

Ook bleef ik het raar vinden om haar zo negatief te horen praten over justitie. Ik weet nog steeds niet helemaal of ik dit moet geloven of dat ze echt de waarheid spreekt (want dan is het best heftig).

Conclusie

Wat mij betreft kun je dit boek overslaan. Ik vond het boek net iets te onsamenhangend en er was weinig nieuws te melden in vergelijking met haar eerste boek. Ben je toch nieuwsgierig naar Astrid Holleeder en haar broer? Lees dan haar eerste boek.

Geen aanrader volgens Readabook.nl


Astrid Holleeder – Dagboek van een getuige | Lebowski | Genre: Non-fictie
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(5.0)


Eén reactie

  1. Thnx voor de review. Heb het eerste boek met gemengde gevoelens gelezen en had al zo’n voorgevoel dat dit boek in ieder geval deel 1 niet zou evenaren. Ik laat hem daarom ook nog even links liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *