Boekrecensie: Mariska van Sprundel - Alles wat je wilt weten over hardlopen

Waar gaat ‘Alles wat je wilt weten over hardlopen’ over?

De hardloopwereld staat bol van de overgeleverde wijsheden over schoenen, voeding, blessures en gezondheid. Goede schoenen zouden pijntjes voorkomen en marathons zijn ongezond voor het hart. Maar wat is feit en wat is fictie? Wetenschapsjournalist Mariska van Sprundel is na haar zoveelste blessure vastberaden de wetenschap achter hardlopen te ontrafelen. In Alles wat je wilt weten over hardlopen duikt Van Sprundel in de nieuwste ontwikkeling uit de sportwetenschap om de wisselwerking tussen hardlopen en ons lichaam op te helderen.

Ik loop nu bijna twee jaar hard en probeer daar zoveel mogelijk over te lezen. Het blijft leuk om hardloopverhalen te verslinden. Ik krijg er altijd motivatie van! Het boek van Mariska van Sprundel is een ander hardloopboek dan de boeken die ik normaal lees. En daarom was ik zo nieuwsgierig!

Elke hardloper heeft namelijk wel ideeën over wat voor schoenen je moet kopen, wat je moet eten voor een hardloopwedstrijd en hoe je van blessures afkomt. Maar kloppen deze opmerkingen wel? Wetenschapsjournalist Mariska van Sprundel zocht het uit in haar boek Alles wat je wilt weten over hardlopen. Ik was vooral heel benieuwd naar de schoenen. Daar heeft echt iedereen een andere mening over.

En eigenlijk is er wel een lijn te vinden in alle antwoorden uit dit boek: veel moet je gewoon zelf ervaren als hardloper. En dat vind ik eigenlijk wel een fijne gedachte.

Conclusie

Het is misschien een wat droger boek dan de meeste hardloopboeken, maar dat vind ik bij dit onderwerp niet zo erg. Je komt nu tenminste te weten hoe hardlopen écht werkt (en welke schoenen je daarbij moet gebruiken). Er is eigenlijk maar één minpuntje: ze traint bij atletiekvereniging Phoenix in Utrecht en ik bij Hellas. 😉

Boekentip van Readabook.nl


Mariska van Sprundel – Alles wat je wilt weten over hardlopen
Uitgeverij: Amsterdam University Press | Genre: Non-fictie
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(7.5)


Geef een antwoord