MINI-REVIEW: Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen

Waar gaat het boek ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ over?

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer één van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya…

Toen ik dit boek in mijn handen kreeg wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Het klonk een beetje als een simpele thriller, maar ik werd toch nieuwsgierig door de originele verhaallijn van het moerasmeisje.

Ik zal dan ook maar gelijk met de deur in huis vallen: wauw wat een fantastisch boek! Het verhaal is zo origineel en zielig. Daardoor blijft het verhaal boeiend tot de laatste bladzijde. Het is helemaal niet een simpele thriller, maar een prachtige roman met meerdere gevoelige thema’s.

Tussen de regels door lees je hoe deze thema’s door het verhaal verweven zijn en dat is knap. Zo bespreekt Delia Owens de aparte wijken voor gekleurde mensen. Maar ook de vooroordelen over de moerasmensen. Zij horen er, net als de gekleurde mensen, totaal niet bij. Dit heeft ze zo intens opgeschreven. De eenzaamheid van Kya spat van elke bladzijde af.

Delia Owens schrijft dan ook prachtig. Je ziet het moeras, haar boot, de natuur en de hoofdpersonen zo voor je, waardoor je even helemaal in een andere wereld bent. En dat is fijn met deze coronacrisis…

Vergeet vooral niet door te lezen tot de allerlaatste bladzijde. Als je denkt dat je alles gehad hebt, verandert het einde toch nog alles. In één woord: FANTASTISCH.

Conclusie

Een boek waar je nog lang over na zult denken. Het is dan ook niet in een recensie te verwoorden. Ik kan dus alleen maar zeggen: koop dit boek. Het is een fantastisch verhaal!

Boekentip van Readabook.nl


Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen | The House of Books
Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *