Deze 100 e-books vind je gratis in de app ThuisBieb

De bibliotheken zijn door het coronavirus al een tijdje dicht, maar wist je dat ze online wel gewoon open zijn? Via de app ThuisBieb kun je vanaf afgelopen maandag gratis 100 e-books lezen. Ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek!

Een mooi initiatief van de Nederlandse Bibliotheken in deze coronacrisis. Ze sluiten daarmee aan bij de CPNB-campagne #ikleesthuis: een oproep om je (online) boekwinkel te steunen en vooral thuis te blijven lezen. Ik vind dit zo’n mooie campagne. Zelf probeer ik in deze tijd ook zoveel mogelijk boeken te kopen. Wat voor mij nu ook een stuk makkelijker is, omdat ik veel meer tijd heb om te lezen (een klein voordeel in deze negatieve tijd).

Welke boeken vind je in de ThuisBieb?

Ik heb natuurlijk al een kijkje genomen in de app en er is veel te kiezen voor elke boekenfan: van chicklits tot spanning en literatuur. Daarnaast is er ook aan de jeugd gedacht. Je vindt er boeken als: Cody van Bernice Berkleef, De heilige Rita van Tommy Wieringa, Eus van Özcan Akyol, Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck of Een weeffout in onze sterren van John Green.

Het zijn in totaal 100 boeken die beschikbaar zijn in deze tijd. Bekijk hier de lijst met boeken voor volwassenen en bekijk hier de lijst met boeken voor de jeugd. Ik ben zelf benieuwd naar De meeste mensen deugen van Rutger Bregman en natuurlijk heb ik dit boek al klaarstaan om te lezen in de app. 😉

Wat moet je doen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze app? Dat snap ik, dat was ik ook! Gelukkig is het heel simpel: download de app ThuisBieb. Deze is beschikbaar in de Apple Store en in de Google Store. Wanneer je de app gedownload hebt, kun je alle e-books bekijken, toevoegen aan je boekenkast en vervolgens lezen. Dit kan tot en met 10 mei 2020. Veel leesplezier!


Downloaden: Google PlayApple Store


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *