Gelezen in Dublin

Dublin, Ierland

Live muziek, pubs, een prachtige oude bibliotheek en heel veel bier. Dat is waar je aan denkt als je Dublin hoort, toch? In juni vlogen mijn vriend en ik naar Dublin. Eindelijk, twee jaar nadat we deze stedentrip geboekt hadden en corona nog heel ver weg leek.

Dublin is een overzichtelijke stad: in één of twee dagen heb je alle hoogtepunten wel gezien. Heerlijk als je dit wilt combineren met een lange wandeling langs de kliffen! In dit artikel laat ik je mijn favoriete plekken in Dublin zien. En natuurlijk zie je hier wat ik tijdens deze stedentrip gelezen heb.

Klik op de plaatsen op de kaart om direct naar de tips en foto’s van deze hotspots te gaan in dit artikel!


Dublin Castle

We zijn niet in Dublin Castle geweest, maar rondom het imposante kasteel is genoeg te zien. Zo kun je door Dubh Linn Garden wandelen en op een bankje een boek te voorschijn halen. Met dit uitzicht wil je niet meer weg.


Trinity College

Trinity College is de oudste universiteit van Ierland. Je kunt daar heerlijk wandelen en een bezoekje brengen aan de Trinity College Library (Old Library). In dit gebouw vind je meer dan 200.000 oude boeken! Je loopt eerst door het museum waar een bijzonder boek ligt: The Book of Kells. Ik zeg eerlijk dat ik het museum (en het boek) niet zo bijzonder vond, maar misschien dat de bibliotheek daarom wel zoveel indruk gemaakt heeft.


Temple Bar

De bekendste wijk in Dublin is waarschijnlijk Temple Bar. Ik denk dat iedereen de rode pub met bloemen wel kent. Het is een leuke straat om doorheen te wandelen met genoeg live muziek, veel bier en toeristen die het bier ook hebben ontdekt ;). En mocht je de dronken toeristen even zat zijn, dan kun je even wegduiken in een leuke boekwinkel als de Temple Bar Bookshop of The Library Project voor kunstboeken.


Killmainham Gaol

Killmainham Gaol is een oude gevangenis en ligt net buiten het centrum van Dublin. In dit museum loop je mee met een gids en krijg je uitleg over de geschiedenis van deze gevangenis. Van politieke gevangenen, hongersnood, overbezetting tot executies: het is een heftige geschiedenis. Tip: reserveer van te voren een plek zodat je niet in een lange wachtrij voor de deur terechtkomt.


Howth

Als je Dublin even uit wilt, is Howth een fijne aanrader. Met de bus ben je in ongeveer 50 minuten op dit schiereiland. Je kunt er heerlijk uitwaaien langs de kliffen van Ierland met prachtig uitzicht. Er zijn verschillende wandelroutes variërend van lengte. Dus of je nu een uurtje wilt wandelen of een halve dag, het kan allebei.


Dubray Books

Natuurlijk kan een mooie boekwinkel ook niet ontbreken in dit rijtje! Ik vond Dubray Books een enorme aanrader. Midden in het centrum, groot assortiment en je kunt er zelfs terecht voor koffie.


Gelezen in Dublin

Een stedentrip en lezen gaan natuurlijk niet goed samen, maar in het vliegtuig heb ik toch nog een beetje kunnen lezen in het boek Het leven van Pi van Yann Mantel. Dit gaat over een schip dat vergaat en de overlevenden zijn Pi, een hyena, zebra en tijger van 200 kilo. Hier en daar vond ik het wat langdradig, maar dat het leven van Pi interessant en heftig was, is zeker!


Instagram Reels over Dublin

Wil je meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik mijn vakantiefoto’s en boekentips deel! 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *