5x apps voor boekenliefhebbers

Als boekenliefhebber wil je natuurlijk overal geconfronteerd worden met boeken. Dus ook op je telefoon! Daarom laat ik je vandaag mijn top 5 boekenapps zien die je absoluut op je telefoon moet hebben staan. Misschien haal je er nog een leuke app uit die je dagelijks kunt gebruiken.

1. Goodreads

Mijn grote favoriet: Goodreads. Als boekenliefhebber ken je deze website waarschijnlijk al, maar wist je dat er ook een app bestaat van deze boekensite? Heel handig, want je kunt daarbij ook barcodes van boeken scannen zodat je gelijk bij het juiste boek terechtkomt. Verder is het gewoon heel handig om snel een boek toe te voegen. Of het nu in de trein of op een terrasje is. Handig!

Downloaden: Google PlayApple Store


2. Evernote

Misschien niet een app die je in dit rijtje verwacht, maar ik gebruik hem wel dagelijks voor mijn blog. Ik houd er mijn notities bij, die ik tijdens het lezen heb opgeschreven: ik maak daar eigenlijk al een korte recensie. Daarnaast houd ik er mooie quotes bij die ik tegenkom tijdens het lezen en heb ik een to read-lijstje met boeken die ik nog moet lezen. Heb je al door dat ik gek ben op lijstjes? Deze app is ideaal om al je gedachten tijdens het lezen in op te slaan!

Downloaden: Google PlayApple Store


3. Bol.com (Kobo)

Deze app gebruik ik als ik snel en makkelijk een boek wil downloaden op mijn ereader van Kobo. Als je wifi op je apparaat hebt, kun je het boek zelfs al kopen via je ereader. Handig als je even snel op zoek bent naar een nieuw boek. Ook kun je doorlezen op elk apparaat. Al je bladwijzers en aantekeningen worden gesynchroniseerd, zodat je heel simpel op al je apparaten verder kunt lezen.

Downloaden: Google PlayApple Store


4. Spritz

Een tijdje geleden heb ik al een aantal tips gegeven om sneller te lezen. Met de app Spritz gaat dit helemaal makkelijk. Deze app geeft namelijk maar 13 tekens tegelijk weer op één punt van het scherm. Daardoor hoef je je ogen niet te bewegen over een pagina en zou je dubbel zo snel moeten lezen. Handig als je weinig tijd hebt en toch een roman wilt uitlezen.

Downloaden: Google PlayApple Store


5. Lees dit boek

Ik vind dit één van de leukste Nederlandse apps voor boekenliefhebbers. In de app ‘Lees dit boek’ staan altijd de nieuwste boeken om te downloaden en leuke boekentips van uitgevers en redacteurs. Verder staan er beoordelingen bij elk boek, zodat je gelijk weet welke je kunt overslaan. En helemaal leuk: er staat regelmatig een gratis boek beschikbaar in de app!

Downloaden: Google PlayApple Store


Heb jij nog favoriete apps? Deel ze hieronder in de reacties!

Reacties

Goodreads heb ik al, maar ‘Lees dit boek’ ga ik ook zekerrrrr nog even downloaden. Thanks! Heb jij bij Goodreads trouwens nooit dat hij na het scannen van de barcode een heel ander boek weergeeft?

Goodreads heb ik ook 🙂 En de bloglovin-app natuurlijk.
ISSUU voor het lezen van folders, uitgeverij-brochures en catalogussen op mijn tablet.
Wunderlist, omdat ik ook dol op lijstjes ben en Wunderlist geweldig is hiervoor, heb nu zelfs de pro-versie. Bliyoo/tablisto heb ik ook gehad, maar daar ben ik nu even geen lid van.
Ik heb ook Moonreader op mijn tablet, toen ik eventjes zonder e-reader zat, kon ik met deze app ebooks makkelijk op mijn tablet lezen, met een rustige achtergrond. Maar sinds ik een nieuwe e-reader heb, lees ik nooit meer op de tablet.

Ik gebruik Goodreads heel actief om bij te houden welke boeken ik heb gelezen. Evernote gebruik ik ook, maar alleen werkgerelateerd, en ik vind dat niet zo’n heel fijn programma. Lees dit boek klinkt wel interessant, daar ga ik eens naar kijken!

Oh wat leuk, die laatste twee kende ik niet! Spritz lijkt me eerlijk gezegd helemaal niks haha, maar Lees dit boek heb ik meteen gedownload. 🙂

Geen.. ik houd van de echte boeken in mijn handen en doe wat betreft boeken, juist zo weinig mogelijk digitaal. Ik ga graag een boekenmarkt op, struin rommelmarkten af, bezoek met gemak een dag de bieb en ga graag naar grote boekenzaken (Barnes & Noble is in Amerika mijn favoriet).

Geef een antwoord