Mijn favoriete luisterboeken van 2023

Vorig jaar luisterde ik naar 10 luisterboeken. Vooral in de auto naar mijn werk, maar zeker ook tijdens het klussen in ons nieuwe huis! Ik luisterde al mijn boeken via Bookchoice en ik vond het vooral fijn om naar thrillers of simpele boeken te luisteren. Je bent tenslotte best snel afgeleid in de auto en dan vond ik het zonde om een goede roman te luisteren met veel hoofdpersonen. Bekijk hieronder mijn 10 luisterboeken van 2023. De uitgelichte boeken in het blauw waren mijn favoriete luisterboeken van het afgelopen jaar!

 • GrenzeloosAlice Turner
  Als Reynou bij toeval een grafschenner betrapt, komt een cold case opnieuw onder de aandacht van het Motief-team. Het team onderzoekt het verband tussen een cold case, een vermissing en een lugubere diefstal.
  Bekijk op Bol.com
 • Het Koninklijk huisHerman Koch
  Vijftig jaar geleden dacht iedereen dat de dagen van de monarchieën waren geteld. Die dagen waren nog steeds geteld, maar het duurde allemaal langer dan gedacht. Zelf had Hendrik nog zonder al te veel vraagtekens de troon bestegen, maar vaak vroeg hij zich af of hetzelfde ook nog voor zijn dochter zou gelden. 
  Bekijk op Bol.com
 • Ook dat nogAnya Niewierra & Merel Godelieve
  In deze vrolijke dagboekroman over een gescheiden moeder in haar ‘tweede leven’, een millennial in een identiteitscrisis en een hippieoma in een bejaardenoord, leven we mee in het jaar waarin alles verandert. Drie generaties vrouwen zijn op elkaar aangewezen na een verbroken relatie, een scheiding en een gebroken heup.
  Bekijk op Bol.com
 • KinderspelPaul Cleave
  Twee misdaadschrijvers worden ervan verdacht hun zoontje iets te hebben aangedaan nadat hij wordt vermist, want zij weten hoe de perfecte misdaad te plegen.
  Bekijk op Bol.com
Luisterboek: Amity Gaige - Overstag

Kliniek Zuid • Nick de Koning

Een cosmetisch chirurge runt een succesvolle kliniek in Amsterdam-Zuid, maar nadat een aantal cliënten melding doet van onverklaarbare klachten na een borstvergroting, wordt zowel haar carrière als haar persoonlijk leven aan het wankelen gebracht.

Ik had het totaal niet verwacht, maar ik heb genoten van deze chicklit! Alsof ik een soap aan het lezen was. En ik houd niet eens van soaps. Maar er waren zoveel plotwendingen, heerlijke verhaallijnen met affaires, clichés en heel veel drama. Simpel geschreven en heerlijk om naar te luisteren. Je zit er gelijk in!

Luisterboek: R.J. Ellory - Een stil geloof in engelen

De hulpFreida Mcfadden

Een inwonende hulp bij een rijke familie beeldt zich in hoe het zou zijn om het perfecte leven van de vrouw des huizes te leiden. Als ze betrapt wordt bij het passen van een jurk, wordt ze opgesloten in haar kamer. Maar wie heeft er de macht over wie?

Wat een heerlijke thriller om te luisteren! De hoofdpersonen zijn leuk, het verhaal is origineel en zit goed in elkaar en het is lekker spannend. Vooral een goed boek om te luisteren, omdat het lekker spannend is en er niet teveel hoofdpersonen in verwerkt zitten. Aanrader dus om te lezen in de auto!

 • Rood is jaSara Kroos
  Persoonlijk verhaal van cabaretier Sara Kroos (1981), die in een psychiatrische kliniek seksueel werd misbruikt door de therapeut die haar moest helpen met het verwerken van het misbruik uit haar jeugd.
  Bekijk op Bol.com
 • De Repair ClubCharles den Tex
  Een gepensioneerde geheim agent komt voor een moeilijke opdracht te staan waarmee hij een vroeger gemaakte fout tijdens zijn werk moet herstellen.
  Bekijk op Bol.com
 • De HollanderMathijs Deen
  Een ervaren Duitse wadloper spoelt aan op de grens van Nederland en Duitsland. De omstandigheden rondom de dood van het slachtoffer worden met het onderzoek steeds raadselachtiger.
  Bekijk op Bol.com
 • Haar woordenLouise Candlish
  In een luxe appartementencomplex in Londen ziet een vrouw de man die ze twee jaar eerder dacht te hebben vermoord. Hij is nu ouder en zijn uiterlijk is subtiel veranderd, maar hij is het duidelijk…
  Bekijk op Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *