Hoe bevalt Bookchoice?

Er zijn inmiddels al heel wat e-bookabonnementen op de markt, maar ik ben eigenlijk altijd bij mijn vertrouwde Kobo Plus-abonnement gebleven. Tijd dus om verder te kijken en Bookchoice uit te proberen.

Tijdens mijn vakantie in Zuid-Afrika las ik het boek Moord op de moestuin van Nicolien Mizee uit. Een boek dat ik zelf niet zo snel gekozen zou hebben als ik Bookchoice niet had geprobeerd. Lees hieronder mijn ervaringen!

Wat is Bookchoice?

Elke maand selecteert Bookchoice 8 boeken in verschillende genres: van thrillers tot romans en van literatuur tot non-fictie. Als je een abonnement neemt, kun je op de website beslissen in welke vorm je de acht boeken wilt downloaden: als e-book of als luisterboek.

De selectie

Hoe Bookchoice elke maand aan een goede selectie komt? Een redacteur houdt elke maand in de gaten wat er gelezen wordt, maar ook welke boeken er binnenkort verschijnen en welke boeken goed ontvangen worden. Er worden veel titels gelezen, zodat de favoriete boeken van de redacteur gekozen kunnen worden. Bookchoice kijkt daarnaast ook of er genoeg verschillende genres worden aangeboden (met de focus op thrillers en romans), zodat er voor iedereen wat tussen zit.

En dat vind ik dus gelijk zo krachtig aan dit concept: er staan boeken tussen waarvan je gelijk denkt: deze moet ik lezen (de bestsellers bijvoorbeeld), maar er staan ook boeken tussen die wat minder bekend zijn en daarom extra leuk om eens een kans te geven. Deze combinatie vind ik heel sterk en maakt het leuk om elke maand even een kijkje te nemen bij de nieuwe boeken. Dat de focus vooral bij thrillers en romans ligt, is voor mij natuurlijk helemaal een pluspunt. Maar wat zijn nog meer de voor- en nadelen van dit abonnement?

+ PLUSPUNTEN

 • Hebben
  Zodra je de boeken hebt gedownload, zijn de boeken ook echt van jou.
 • Langzame lezer
  Als je niet zoveel boeken leest is dit een fijn abonnement: je hoeft het boek niet binnen een maand uit te lezen (zoals bij Kobo Plus), maar je kunt er eindeloos over doen.
 • Maandelijks opzegbaar
  Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast (behalve als je een half jaar- of jaarabonnement neemt natuurlijk).
 • Andere genres
  Je leest misschien andere boeken dan je normaal zou kopen als je zelf de keuze hebt.
 • Korting
  Je krijgt al snel korting met bijvoorbeeld ING Rentepunten of AirMiles. De abonnementen zijn sowieso niet prijzig.

– MINPUNTEN

 • Het genre spreekt je niet aan
  Het kan gebeuren dat er een maand tussenzit waarbij de boeken je niet aanspreken en het niet jouw smaak is.

Conclusie

Ik ben fan van Bookchoice! Op dit moment heb ik even geen abonnement, omdat mijn geliefde e-reader het niet meer doet en ik niet op vakantie ga. Maar zodra ik een nieuwe e-reader in mijn winkelwagentje heb liggen, weet ik zeker dat ik een jaarabonnement ga nemen. Je leert snel nieuwe schrijvers en titels kennen, maar je hebt elke maand ook de nieuwste boeken tot je beschikking. Wat mij betreft een aanrader!

4 reacties

 1. Ik heb sinds een half jaar een abonnement op bookchoice en ben grote fan, lees niet alle boeken die ze uitbrengen, omdat het niet mijn genre is. Maar heb wel al veel gelezen wat ik anders niet gekocht zou hebben. Ben heel blij met bookchoice.

 2. Hier ook al 2 jaar een abo op Bookschoice. Helemaal geweldig! Er zit altijd wel een topper tussen en het kost amper geld..

  Nu nog tijd hebben 🙂

 3. Al jaren heb ik een abo, nog van voor het Bookchoice heette.
  Ook ik lees niet altijd alle boeken maar de keus is geweldig. Mijn favoriete triller- èn feelgoodgenre komt gelukkig veelvuldig aan bod. En alles voor een fractie van de normale prijs. Echt aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *